Bitcoin ETF imao najveći prirodni volumen na dan izlaska!

0

ProSharesov Bitcoin Strategy ETF (BITO) zabilježio je najveći “prirodni” volumen u prvom danu trgovanja, a do kraja početnog dana taj je iznos dosegao nešto više od milijardu dolara.

Time je ukupno zauzeo drugo mjesto, odmah iza Blackrock US Carbon Transition Readiness ETF-a koji je u svom debiju u travnju imao volumen 1,16 milijardi dolara.

ProShare-ov ETF temeljen na Bitcoin futuresima lansiran je 19. listopada na njujorškoj burzi (NYSE) s početnom cijenom od 40,88 USD. Prema podacima iz TradingView-a, BITO je dan zaključio na 41,94 dolara, a ukupno je 24,313 milijuna dionica promijenilo vlasnika, što je ukupna vrijednost od oko milijardu dolara.

Komentirajući izvedbu BITO-a na dan otvaranja, Bloombergov viši ETF analitičar Eric Balchunas tweetao je da je ETF ProSharesa vjerojatno najveći u smislu “prirodnog” ili “osnovnog interesa”.

Balchunas je rekao kako je BlackRockov US Carbon Transition Readiness  ETF (LCTU) u travnju bio “neprirodan” jer ga je pokrenuo “jedan unaprijed planirani divovski investitor”. LCTU-ov dnevni volumen također je znatno pao na između 2 i 6 milijuna dolara u danima nakon lansiranja.

Navodno je prvog dana BITO ostvario priljeve u iznosu od 570 milijuna dolara, što sugerira da bi se ProShares-ov ETF mogao svrstati među naj veće igrače u smislu neto godišnjih tokova za ETF s jednom robom u prvoj godini.

Može li se Bitcoin ETF natjecati sa srebro i zlatom?

Prema podacima iz FactSeta, prva dva ETF-a s jednom robom koja trenutno predvode tržište su zlato i srebro, s volumenom u prvoj godini od 3 milijarde, odnosno 1,7 milijardi dolara. Izvan kategorije roba, najveći protok u prvoj godini od ETF-ova bio je 5,351 milijardi dolara za Invesco QQQ Trust.

Iako bullish performanse označavaju značajnu prekretnicu za ProShares i kripto sektor, Balchunas je upozorio da bi to moglo imati posljedice na sljedeću na redu tvrtku za pokretanje vlastitih Bitcoin ETF-ova:

“Današnji rezultat je znatno otežao život sljedećim u nizu Bitcoin ETF-u. Vrijeme je najvažnije. Svaki dan se računa jer jednom kada ETF postane poznat kao “onaj” i ima tone likvidnosti, gotovo ga je nemoguće maknuti s te pozicije. “

Nakon pokretanja ProShares ETF-a u utorak, predsjednik američke Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC) Gary Gensler u intervjuu je objasnio zašto on i SEC preferiraju ETF-ove podržane Bitcoin futuresima, a ne spot cijenu BTC-a.

„BTC futurese nadzire sestrinska agencija SEC-a, The Commodities Futures Trading Commission, posljednje četiri godine. Imate nešto što je posljednje četiri godine nadzirao federalni regulator, a također je uključeno u nadležnost SEC-a kroz Zakon o ulagačkim društvima iz 1940. ”, rekao je.

Valkyrie ETF temeljen na Bitcoin futuresima bit će drugi proizvod koji će se ovog tjedna pridružiti BITO-u na NYSE-u. Oznaka ovog ETF-a je BTFD, što je kripto izraz za “Buy The Fucking Dip”. Ostaje vidjeti kako će BTFD performirati na tržištu te hoće li nam donijeti novi Bitcoin ATH od kojeg smo jučer bili udaljeni manje od 1%.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X