Bitcoin Game Show darovao 20 BTC!

2

Još u ožujku, live streaming tvrtka ‘Streamin’ Garage’ najavila je prvi svjetski bitcoin game show pod nazivom ‘Take My Bitcoins’.

Od tada, emisija je proizvela četiri epizode sa između 18 i 19 BTC danih za sudionike.

‘Take My Bitcoins’ je pod pokroviteljstvom ‘ButterflyLabs’ te koristi bitcoine generiranih od strane emisijske kućne rudarske platforme za nagrade. ‘ButterflyLabs’ također u svaku emisiju doprinosi nagradu, koja u prosjeku iznosi 4 BTC po emisiji.

Kreator, voditelj i izvršni producent Mike Rotman je za CoinDesk rekao kako je jedna od glavnih uspjeha emisije bila prilika za educiranje onih koji nisu upoznati s bitcoinom, o konceptu digitalnih valuta.

Rotman je izjavio:

„To je velika baza fanova koja se izgrađuje, što je razlog zašto volim Bitcoin zajednicu. Znate, oni su stvarno u tome, puni su podrške, žele pomoći te pokazuju da žele osvojiti bitcoine svaki tjedan.“

Bitcoin game show 

‘Take My Bitcoins’ iskorištava društvene medije, posebno Twitter, kao i online chat sobe, za pridobivanje natjecatelja za emisije. Socijalni medij se također koristi za pitanja pojedinih područja, kao što su igra koja uključuje korištenje ‘hashtag’-ova za stvaranje viceva u pokušaju da se osvoje bitcoini.

Drugi segment pod nazivom ‘This Or That’ daje natjecateljima priliku da prikupe bitcoin dobitke za ispravno identificiranje dviju kategorija, odnosno kojoj od kategorija dana riječ ili izraz pripada – u najnovijoj epizodi, natjecatelj je morao izabrati je li dana riječ diktator ili ‘cookie’.

Tijekom tjedna, ‘Take My Bitcoins’ putem Twittera prihvaća nadađanja koliko bitcoina emisijska kućna rudarska platforma, može proizvesti između epizoda. Tko god pogodi najbliže stvarnom iznosu, osvoji postotak zarade tog tjedna.

Zabava kao obrazovanje

Rotman na emisiji izgleda kao sredstvo za dovođenje informacija o bitcoinu za one koji ne znaju puno o tome. Osim toga, to je prilika za ljude da nauče kako koristiti i trošiti bitcoine.

Rotman je rekao:

„Nema teških bitcoin pitanja – nije to takav tip emisije. Cijela poanta emisije je: dati bitcoin svima i objasniti što mogu učiniti s njim.“

„Zabavni aspekti emisije“ rekao je,  „dobar su način da se ljudi osjećaju ugodnije u vezi ideje bitcoina, koji bi inače bili pokolebani tehnološkim aspektima digitalnih valuta.“

‘Take My Bitcoins’ emitira se četvrtkom u 20:00h na službenim stranicama programa.

 

Izvor: Bitcoin Game Show Gives Away Nearly 20 BTC

Share.

About Author

2 Comments

Leave A Reply

X