Bitcoin ime i logo pravno zaštićeni u Španjolskoj

0

Djelujući preko odvjetnika, anonimna osoba zaštitila je riječ ‘Bitcoin‘ na nacionalnoj razini.

Ime i logotip Bitcoina zaštićeni su zaštitnim znakom u Španjolskoj, putem Španjolskog ureda za patente i zaštitne znakove. Ovaj je postupak izvršio Ignacio Rubio Menéndez, stručnjak za compliance i odvjetnik specijaliziran za poslovno pravo. Mendez nije vlasnik zaštitnog znaka već je izvršavao proceduru u ime klijenta koji želi ostati anoniman.

Njegov klijent je objasnio kako sada posjeduje logotip i riječ “Bitcoin” na nacionalnoj razini, potvrđeno u Španjolskom uredu za patente i zaštitne znakove. Svatko može pristupiti tom dokumentu i vidjeti više o zaštitnom znaku.

Na pitanje zašto je preuzeo inicijativu za zaštitu ovog intelektualnog vlasništva za sebe, odgovorio je:

“Ja sam prodavač Bitcoina, imam ured za kupnju i prodaju, a ideja je zaštititi Bitcoin, barem u Španjolskoj. Tako da stojim iza Bitcoin branda i preuzimam odgovornost da se moj svaki novi korisnik može osjećati 100% sigurno i udaljeno od prevara koje koriste ime ‘Bitcoin’. “

Treba napomenuti da se u prijavi uključuje logotip koji sadrži bijelo slovo “B” unutar narančastog kruga, što bi bio službeni logotip Bitcoina. Vlasnik zaštitnog znaka pojasnio je da se u tekstu velika slova “B” odnose se na kod, a mala slova “b” odnose se na kriptovalutu.

“Štitim svoj posao, a sada i svoj brend, tako da ako bilo koja osoba ili tvrtka na nacionalnoj razini želi zloupotrijebiti logotip koji svi znamo i riječ “Bitcoin”, mogu podići zahtjev za zlouporabu mog brenda. ” Rekao je.

Za kraj je anonimni klijent izjavio kako nije lažni Satoshi, samo je registrirao vlasništvo i zakonitu upotrebu logotipa i riječi za slučaju da je potrebno tužiti osobu/tvrtku koja ga koristi u loše svrhe.

Kakvo je vaše mišljenje, smije li nešto kao što je Bitcoin zaštiti jedna osoba ili tvrtka? Napišite nam što mislite u komentarima.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X