Bitcoin je najprofitabilnija imovina zadnjeg desetljeća

0

Tijekom proteklih deset godina Bitcoin je ostvario daleko veći povrat od svih ostalih klasa imovine.  Ovo je primijetio izvršni direktor i osnivač tvrtke Compound Capital Advisors, Charlie Bilello, koji je sastavio tablicu klasa imovine koje su najbolje performirale, koristeći podatke iz Ychartsa.

Gledajući podatke, Bitcoin je između 2011. i 2021. u prosjeku ostvario godišnji povrat od 230%, što je 10 puta više od drugoplasirane klase imovine. 

Izvor: Twitter

Američki indeks Nasdaq 100 zauzeo je drugo mjesto s godišnjim prinosom od 20%, a slijedi ga US Large Caps koji ima udjele u američkim tvrtkama s tržišnom kapitalizacijom većom od 10 milijardi dolara, s prosječnim godišnjim rastom od 14%. US Small Caps jedina su još klasa imovine koja je u zadnjih deset godina iskazala dvoznamenkasti prosječni godišnji prinos, s 12,9%.

Podaci također pokazuju da je zlato ostvarilo neznatan prosječni godišnji prinos od 1,5% od 2011. godine. U posljednjih 11 godina, u čak njih 5 zlato je imalo negativan performans. Prema cijenama zlata, plemeniti je metal pao za 8,5% od početka 2021. godine, što je uvelike razočaralo Bitcoin “protivnika” i ulagača u zlato Petera Schiffa.

Od 2011. godine kumulativni rast vrijednosti za Bitcoin iznosi ogromnih 20 milijuna posto. 2013. godina bila je najbolja za vrijednosti Bitcoina, a tijekom nje je porastao za 5.507%. Podaci također pokazuju da je Bitcoin imao godišnji gubitak samo u dvije godine svoje povijesti, a Bitcoin je pao za 58%, odnosno 73% tijekom 2014. i 2018. godine.

Od početka 2021. godine Bitcoin je porastao za 108%, a tijekom vikenda je dosegao novu najvišu razinu cijene od 61.500 dolara. Ovo je novi veliki milestone za Bitcoin, ali cijena je već blago pala na ispod 60.000 dolara. Pitanje je hoće li se Bitcoin uspjeti zadržati iznad ove cijene te do koje cijene bi mogao ići u ovom “krugu” jer je iz ovog kretanja cijene očito da bullovi trenutno kontroliraju tržište

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X