Bitcoin je zbog ovoga spreman na novi rast

0

Izdana količina četiri najveća stablecoina porasla je na nove ATH-ove, što sugerira da bi kupci uskoro mogli pokrenuti još jedan rast za Bitcoin i ostale kriptovalute. Kombinirana kapitalizacija Tether-a (USDT), USD-a (USDC), Binance-a USD (BUSD) i Dai-a (DAI) porasla je gotovo 190% s 27 na gotovo 78 milijardi dolara od početka ove godine.

Izdaje se velika količina stablecoina

U svom tjednom blockchain izvještaju od 3. svibnja Glassnode, blockchain analitička kompanija, napomenula je da je Tether čvrsto pozicioniran kao vođa u sektoru stablecoina, predstavljajući dvije trećine od ukupne tržišne kapitalizacije navedena četiri stablecoina. Ukupna izdana količina Tethera dosegla je najvišu razinu od 51,78 milijardi dolara krajem prošlog tjedna nakon što je u samo sedam dana porasla za 1,48 milijardi dolara, odnosno 3%.

Izdana količina USDC-a također se povećala za otprilike milijardu dolara tijekom proteklog tjedna, a njegova kapitalizacija trenutno iznosi 14,5 milijardi dolara, prema CoinGeckou. BUSD-ova izdana količina zabilježila je rekord od 7,8 milijardi dolara 3. svibnja, dok je DAI-ova kapitalizacija dosegla najvišu razinu od 3,9 milijardi dolara u trenutku pisanja članka.

Bitcoin SSR približava se najnižoj razini

Uz sve veću količinu stablecoina na tržištu, Glassnode naglašava da je Bitcoin Stablecoin Supply Ratio (SSR), koji mjeri količinu Bitcoina podijeljenu s količinom stablecoina, trenutno na razini od 13,4 i približava se svom najnižem nivou od 9.6. Grafikon pokazuje da je SSR trajno bio nizak tijekom 2020. i 2021. jer su količine stablecoina uvelike rasle proporcionalno aprecijaciji cijene Bitcoina.

Izvor: Glassnode

Prema Glassnodeu, opadajuća vrijednost SSR-a bullish je signal jer količina stablecoina postaje veća u odnosu na tržišnu kapitalizaciju Bitcoina:

“Kako se povećava ukupna ponuda stablecoina, to sugerira povećanu ‘kupovnu moć’ kripto kapitala koji se može brzo razmijeniti i trgovati za Bitcoin ili drugu kripto imovinu.”

Aaveovi poticaji za liquidity mining pokrenuti 27. travnja također su dali “boost” potražnji za stablecoinima. Razlog ovomu je taj da je većina nagrada za liquidity mining bila usmjerena na ulaganje USDT-a, USDC-a i DAI-a. DeFi investitori primijetili su da je Aaveov yield farming prinosa imao neposredan utjecaj na količinu zaduživanja u stablecoinima koja se od kraja travnja više nego udvostručila. Sve o yield farmingu saznajte ovdje.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X