Bitcoin mrežom se prosječno šalje 95.000$ za svakih 1$ u naknadama

0

Učinkovitost podmirivanja transakcija Bitcoin mreže u posljednje se vrijeme stalno poboljšava te se sve veće količine podmiruju za niže naknade.

Tijekom proteklog tjedna, Bitcoin mreža je prosječno prenijela ili podmirila vrijednost od 95.142 dolara za svaki iznos transakcijske naknade u vrijednosti od 1 dolara.

Učinkovitost podmirenja na lancu postupno se povećava od svibnja radi pojačane aktivnosti na Bitcoin mreži tijekom bull ciklusa. Ovo je zaključak analize on-chain analitičara Dylan LeClaira. Napravio ju je koristeći podatke kripto analitičke tvrtke Glassnode. Vrijednost je dobio dijeljenjem srednjeg volumena transakcije s naknadama.

Konačni troškovi namirenja iznosili su samo 0,00105% ukupne prenesene vrijednosti od 451,3 milijarde dolara.

Prema CryptoFeesu, Bitcoin je sedmi na popisu mreža poredanih prema dnevnim naknadama za transakcije. Njegov tjedni prosjek je oko 678.000 dolara što ga stavlja iza Ethereuma, Uniswapa, Binance Smart Chain, SushiSwapa, Aavea i Compounda.

Platforma za praćenje naknada trenutno izvještava da Ethereum trenutno obrađuje 53 milijuna dolara dnevnih naknada, 98,7% više od Bitcoin mreže. Bitcoin i Ethereum ne bi se trebali uspoređivati ​​u smislu namire vrijednosti i naknada jer su to dva različita entiteta, prvi je sredstvo za pohranu vrijednosti, a drugi platforma pametnih ugovora i decentralizirana mreža aplikacija.

Prosječni volumen transakcije Ethereuma podijeljen s naknadama iznosi samo 139 dolara vrijednosti transakcije po 1 dolaru naknada. Učinkovitost namirenja Ethereum mreže je znatno pala jer je popularnost cijelog ETH ekosustava pridonijela povećanju protoka sredstava i većoj potražnji, osobito s porastom DeFi i NFT sektora u posljednjih 18 mjeseci.

Prema Bitinforchartsu, prosječna naknada za transakciju na Bitcoin mreži trenutno je oko 2,13 dolara. Usporedno, prosječna naknada mreže Ethereum iznosi visokih 42,58 dolara. Naknade za Bitcoin transakcije ove su godine smanjene za više od 50%.

Razlika u prosječnim transakcijskim naknadama između dviju mreža može se vidjeti kako raste od kraja srpnja. Problemi s mrežnim naknadama za Ethereum mogu se zaobići korištenjem Layer 2 protokola koje su naglo postale prihvaćene tijekom posljednjih nekoliko mjeseci. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X