Bitcoin: Nakon proboja od 12.000 dolara slijedi rast do 14.000?

0

“Bitcoin je u ranoj bull fazi”, istaknuo je popularni statističar Willy Woo. Svoja razmišljanja Woo je iznio u nizu objava na svom Twitter profilu. 

Bitcoin (BTC) je 10. kolovoza pao nekoliko stotina dolara u samo nekoliko minuta. 

Nakon što se gotovo udvostručio od svibnja, bitcoin je u kolovozu po prvi put u 2020. prešao prag od 12 tisuća dolara. Ovakav prelazak praga zadnji put se dogodio u kolovozu 2019. godine.

Novi fokus na 11.700 dolara

Tijekom daljnjeg trgovanja, kriptovaluta je naglo pala i u samo 6 minuta izgubila 12 posto vrijednosti. Stručnjaci navode da su takve fluktuacije povezane s velikom likvidacijom pozicija na BitMEX burzi.

U vrijeme pisanja teksta, prema podacima Coin360, Bitcoin vrijedi oko 11.760 dolara i iz sekunde u sekundu bilježi blagi pad. 

Nakon proboja iznad 12.000 dolara, prognoze su da će bitcoin vjerojatno uskoro nastaviti uzlazni trend koji, prema analitičarima, može dostići i 15.000 dolara. 

Iznenadni pad sugerira da se Bitcoin vraća modelu ponašanja posljednjih mjeseci i da ne pokazuje slabost. “Ako je Bitcoin probio 12.000 dolara, pretpostavljam da ćemo uskoro vidjeti rast do 13.000 dolara”, izjavio je analitičar Cointelegrapha, Michaël van de Poppe. 

“Ako se BTC probije s 11.400 dolara, velika je vjerojatnost da će dostići 12.000 dolara”, nedavno je prognozirao Kelvin Koh iz kompanije Spartan Group. I upravo se to i dogodilo. 

BTC/USD dostigao je razinu od 12.000 USD čak dva puta u samo tjedan dana, što je mnogim trgovcima i analitičarima dalo povoda za dugoročni optimizam

Iako se nije zadržao na 12.000 dolara, Bitcoin čvrsto ostaje bullish, a pitanje je kakva nam iznenađenja donosi sljedećih nekoliko mjeseci. 

Raste i cijena zlata

Zlato je također nastavilo rasti i u ponedjeljak je dostiglo rekordne razine. U nesigurnim vremenima koje nam je ove godine donijela pandemija, investitori zlato smatraju „sigurnim utočištem“.

Zagovornici Bitcoina nazvali su ga “digitalnim zlatom” i tvrde da bi konačno mogao postati „sigurno utočište“, baš kao i zlato. Bitcoin je poznat po ogromnoj volatilnosti, a njegova vrijednost u zadnje vrijeme sve više prati cijene dionica. 

Napomena: Razmišljanja i prognoze napisane u članku nisu osnova za ulaganje. Sve analize objavljene su u informativne svrhe i ne mogu se smatrati investicijskim savjetom.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X