Bitcoin nije ovo napravio od 2013. godine

0

Bitcoin je upravo zatvorio šest uzastopnih mjesečnih zelenih svijeća po prvi puta od travnja 2013. Ako se povijest ponovi, Bitcoin bi mogao doživjeti značajni rast cijene ​​u nastavku ove godine.

Ako se povijest ponovi, što slijedi za Bitcoin?

U travnju 2013. cijena Bitcoina se “zatvorila” na otprilike 140 dolara nakon šest zelenih mjesečnih svijeća (cijena je imala pozitivno mjesečno zatvaranje šest mjeseci). Iako se cijena tijekom sljedeća dva mjeseca korektirala na manje od 100 dolara, Bitcoin je nakon toga narastao za 700% tijekom sljedećih šest mjeseci i prvi put dotakao cijenu iznad 1.000 dolara.

Izvor: TradingView

Bitcoin je odradio sličan obrazac uoči svog paraboličnog bull runa u 2017. godini, a tržišta su u rujnu objavila pet uzastopnih zelenih mjesečnih svijeća. Iako je u rujnu zabilježena konsolidacija nakon rasta, Bitcoin je u listopadu narastao na novi ATH kada se do kraja godine povećao s 5.000 na gotovo 20.000 dolara.

Prema Bloombergovom strategu, Mikeu McGloneu, cijena Bitcoina bi mogla biti oko 400.000 američkih dolara do 2022. godine, ako bi tržišta slijedila trendove ranije svjedočene tijekom 2013. i 2017. McGlone je nedavno tvrdio da je Bitcoin “na dobrom putu da postane globalna imovina za digitalne rezerve. “

Veteran trgovac i tržišni analitičar, Peter Brandt, također je bullish na Bitcoin, predviđajući da bi Bitcoin mogao narasti dodatnih 250% kako bi se probio granicu od 200.000 dolara. 

“Mislim da smo u onoj srednjoj pauzi u kojoj se 2017. Bitcoin vrtio mjesec ili dva prije nego što smo vidjeli konačni rast”, rekao je.

Je li sigurno da će se ovo dogoditi?

Međutim, prošli trendovi ne jamče buduće performanse, a povijest zelenih svijeća nije najbolji indikator. Unatoč tome što je Bitcoin imao pet zelenih mjesečnih svijeća zaredom krajem 2015. godine, u ranim tjednima 2016. se korektirao za 20% prije nego što je nastupila višemjesečna konsolidacija.

Slično tome, pet uzastopnih mjeseci jakog rasta koji je započeo 2019. slijedio je dugotrajni pad, pri čemu je najveća kriptovaluta izgubila više od 60% vrijednosti usred pada “Crnog četvrtka” u ožujku 2020. Bitcoin nije povratio cijenu iz 2019. sve do prosinca 2020.

Ovo nije financijski savjet, predstavljaju viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Kakva su vaša predviđanja za cijenu Bitcoina i mislite li da će se povijest ponoviti?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X