Bitcoin.org mora ukloniti Bitcoin whitepaper

0

Samoprozvani Satoshi Nakamoto i zagovornik Bitcoin SV-a, Craig Wright, pobijedio je u pravnoj bitci gdje je tužio stranicu Bitcoin.org za kršenje autorskih prava objave Bitcoin whitepapera.

Wright je “automatski” pobijedio na sudu nakon što se vlasnik web stranice Bitcoin.org, koji nosi pseudonim “Cøbra”, odlučio ne braniti. Bitcoin.org sada mora ukloniti whitepaper i prikazati obavijest koja se odnosi na presudu te isplatiti najmanje 48.600 američkih dolara da pokrije Wrightove pravne troškove. Cøbra je na presudu odgovorio na Twitteru:

“Mislim da nije moguće dobiti bolju reklamu za nužnost Bitcoina od ovoga što se danas dogodilo.”

Naglasio je kako je uglavnom sva fiat imovina osigurana od strane istog pravnog sustava koji mu je zabranio da hosta Bitcoin whitepaper jer se prevarant (Craig Wright) zakleo ispred suca te tvrdio da je Satoshi Nakamoto. Cobra smatra da pravni sustav igra “tko ima veći novčanik”.

Onter LLP, pravno tijelo koje je zastupalo Wrighta, proslavio je pobjedu kao “važan razvoj u procesu dr. Wrighta da dobije sudsku potvrdu svojih autorskih prava nad svojim (Bitcoin) whitepaperom“.

“Doktor Wright ne želi ograničiti pristup svojem White Paperu” Napisao je Onterov viši suradnik, Simon Cohen.

“Međutim, ne slaže se da bi je pristaše i programeri alternativne imovine, poput Bitcoin Corea, trebali koristiti za promicanje ili na drugi način pogrešno predstaviti tu imovinu kao Bitcoin s obzirom na to da ne podržavaju niti se poklapaju s vizijom Bitcoina koju je izložio u svojom White Paperu. “

U siječnju je Wright izdao pisma “Bitcoin.org-u”, bitcoin.com i bitcoincore.org, zahtijevajući da uklone kopije Bitcoin whitepapera sa svojih web stranica i tvrdeći da krše njegovo intelektualno vlasništvo. U travnju je Wright e-poštom dobio dozvolu za usluživanje Cøbre (vlasnika Bitcoin.org stranice) sudskim nalogom izvan jurisdikcije Ujedinjenog Kraljevstva. Vlasnik bitcoin.org imao je 22 dana za odgovor od 26. travnja.

Prošlog mjeseca Cøbra je tweetao kako su propustili rok. Odgovarajući na nagađanja da su možda propustili rok da zadrže anonimnost, Cobra je rekao: „Ne. Nisam se pojavio jer je obrana od ove gluposti gubljenje vremena. “

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X