Bitcoin pao ispod 18.000$, koje razine cijena treba gledati?

0

Bitcoin je 9. prosinca pao ispod cijene od 18.000 dolara u nastavku korekcije nakon što je najveća kriptovaluta dosegla novi ATH. Teško je predvidjeti daljnje kretanje Bitcoina, ali u današnjem članku donosimo neke od bitnih cjenovnih razina na koje treba obratiti pozornost.

Analitičari tvrde kako je Bitcoin korekcija zdrava i trebala bi se nastaviti

Podaci o tržištu sa stranice Coin360 pokazali su da par  BTC/USD gubi support razinu od 18.000 dolara tijekom trgovanja, nekoliko sati nakon što je popustila i kritična razina moving average-a. U vrijeme pisanja članka najniža dnevna razina bila je 17.600 dolara, što znači da je Bitcoin u 24 sata izgubio više od 7% vrijednosti.

Izvor: Coin360

Situacija za Bitcoin postala je napeta nakon što je izgubljena support razina na 18.000 dolara, a podaci iz kripto burzi pokazuju da je velik interes za kupnju tek na razini cijena od 16.200 dolara, te treba paziti na ovu razinu zbog trend reversala. Velik prodajni pritisak uzrok je odbijanja od razine 20.000 dolara prošlog tjedna.

“Treći test support razine i sloma”, rezimirao je analitičar Michaël van de Poppe svojim sljedbenicima na Twitteru u srijedu.

„Višestruko testiranje support razina ne čini ih jačima. Vjerojatno će se silazni trend nastaviti? Mislim da, ako se Bitcoin ne vrati na cijenu od 18.500–18.700 USD, mislim da ćemo nastaviti korekciju. “

Trgovci se bave još jednom zanimljivom temom, futures gap-om od 1300 dolara na CME burzi, koji nije popunjen. S najnižom razinom nešto ispod 17.000 američkih dolara, ovo bi mogao biti dodatni poticaj za kratkoročni pad cijene Bitcoina.

Veliki igrači kupuju za vrijeme korekcije

Analitičari i tržišni eksperti i dalje su uvelike optimistični, napominjući da će niže razine pružiti priliku za akumulaciju velikim igračima koji će ojačati tržište. Trenutno možemo vidjeti kako mali trgovci, “shitcoineri” i emocionalni investitori prebacuju svoje Bitcoine u “jake ruke” poput Grayscalea, Paypala, Squarea, MicroStrategyja itd., naglasio je u utorak kvantitativni analitičar PlanB-a dok su performanse Bitcoina počele kliziti.

Mnogi smatraju da Bitcoini kupljeni u sadašnjem “dip-u” tržišta neće biti “viđeni” u narednim godinama, odnosno da će ih veliki igrači spremiti te čekati puno više razine cijena.

Kakvo je vaše mišljenje o trenutnoj korekciji?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X