Bitcoin pao ispod 40.000$, je li iza ugla bear market?

0

Priljevi Bitcoina na centralizirane kripto burze porasli su, što je potaknulo bearish nagađanja da bi se kripto tržišta mogla brzo “isprazniti”, ali je li sve tako sivo?

Lex Moskovoski, direktor informacijske tehnologije u Moskovoski Capitalu, podijelio je podatke koji pokazuju da je 22.917 Bitcoina prebačeno na centralizirane kripto burze u jednom satu tijekom 18. svibnja. Moskovoski je primijetio da je ovo najveći priljev od pada “Crnog četvrtka” u ožujku 2020. godine.

Izvor: Twitter

Budući da se odljevi s kripto burzi obično podrazumijevaju kao pokazatelji premještanja kripto imovine u cold storage radi sigurnosti ili u DeFi protokole za stvaranje dodatnih prinosa, priljevi se tumače kao premještanje imovine na centralizirane platforme radi prodaje.

Podaci koje je prikupila kripto analitička kompanija Glassnode pokazuju da su u posljednja dva dana zabilježeni uzastopni ATH-evi za neto količinu prijenosa Bitcoina na vodeću centraliziranu burzu Binance. Podatke je Twitter analitičar William Clemente III podijelio sa svojih 70.400 sljedbenika, što je dodatno potaknulo bearish predviđanja cijena na društvenim mrežama.

Izvor: Twitter

Grafikon pokazuje da je u posljednjih 48 sati na Binance deponirano oko 35.000 Bitcoina vrijednih više od 1,4 milijarde dolara.

Postoji li druga strana priče?

Unatoč tome što se cijena Bitcoina srušila na lokalno najniže razine ispod 40.000 dolara, neki analitičari pronalaze bullish sentimente. Popularni analitičar Lark Davis primijetio je kako je nedavni pad prvi put od ožujka 2020. gurnuo Bitcoinov 14-dnevni pokazatelj relativne snage (RSI) na “oversold” teritorij, sugerirajući da se pad mogao približiti svom kraju.

Drugi pozdravljaju kapitulaciju “weak handova” kao vjerojatni katalizator bullish oporavka, predviđajući brzi povratak na uzlazni zamah nakon što se prodaja iscrpi.

Prateći podatke s OTC tržišta možemo vidjeti da whaleovi “na veliko” akumuliraju Bitcoin. Iako se ovo ne prelijeva u cijenu na spot tržištu, smanjuje količinu Bitcoina u rezervi kripto burzi te će vjerojatno imati odgođenu reakciju na cijenu. Ovo podupire bullish teze

Danas su stigle i dobre vijesti, indijski mediji izvještavaju da će vlada zemlje preispitati planiranu kripto zabranu i formirati novi panel stručnjaka koji će istražiti regulaciju kripto imovine u Indiji.

Neki analitičari sugeriraju da je katalizator sve većih priljeva sutrašnji rok koji prijeti kontroverznom izdavaču stablecoina Tetheru da otkrije svoje tromjesečne financijske podatke u sklopu nagodbe s uredom državnog odvjetništva u New Yorku. Prošli je tjedan Tether prvi put objavio analizu svojih rezervi, tvrdeći da tri četvrtine imovine koja podupire njegov stablecoin čine novac, novčani ekvivalenti i drugi kratkoročni depoziti te komercijalni zapisi.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X