Bitcoin pao na najnižu cijenu u zadnjih 18 mjeseci

0

Bitcoin je 14. lipnja došao unutar 1000 dolara u odnosu na ATH iz prijašnjeg bull runa, a time su se povećale likvidacije na kripto tržištu.

Cijena Bitcoina dosegla najniže vrijednosti u 18 mjeseci


Podaci CoinGeckoa pokazali su da je Bitcoin pao na 20.816 dolara, što je najniži nivo od 14. prosinca 2020. Rasprodaja koja je započela prije vikenda intenzivirala se nakon otvaranja Wall Streeta 13. lipnja, a Bitcoin i altcoini su pali u korak s dionicama tvrtki iz SAD-a.

S&P 500 završio je dan u padu od 3,9%, dok je Nasdaq Composite Index pao za 4,7% uoči ključnih komentara američkog FED-a o politici protiv inflacije. Međutim, najgori dio pada bio je rezerviran za kriptovalute, a uz to je Bitcoin izgubio oko 20% od početka tjedna.

Najveća kriptovaluta je također bila “neugodno blizu” prelaska granice od 20.000 dolara, što predstavlja ATH u odnosu na prethodni halving ciklus, nešto što se nikada prije nije dogodilo. Neke ključne razine likvidacije koje tržište gleda su 1.150 USD u ETH ii 20.000 u BTC.

Mnogi analitičari su istaknuli kako su sve oklade bile isključene kada je u pitanju nagađanje donjeg praga cijene Bitcoina ili hoće li ključne trend linije poslužiti kao support razina.

Rekt Capital upozorio je da 200-tjedni jednostavni pokretni prosjek (SMA) od 22.400 dolara nije bio popraćen značajnim interesom za volumen, ostavljajući otvorena vrata za testiranje nižih razina.

“Ali dolazi do spuštanja ispod 200 MA i možda se ovaj put treba dogoditi da ova korekcija potakne na snažan priljev volumena.”

U vrijeme pisanja, činilo se da 200 SMA djeluje više kao resistance nego support razina na niskim vremenskim okvirima.

Cijena altcoina pokazuje punu snagu korekcije

Što se tiče altcoina, Ether je pao na 40% ispod prošlotjednog maksimuma te je blizu granice od 1000 dolara.

Ako se ta granica probije, to će biti prvi put da se ETH/USD trguje po troznamenkastim cijenama od siječnja 2021. Taj trading par je već pao ispod svog ATH-a iz prošlog ciklusa od 1.530 dolara. Što se tiče altcoina, bilo je malo razloga za slavlje u ovom silaznom trendu, tvrdi Rekt Capital, ističući pad vrijednosti altova u odnosu na Bitcoin.

U međuvremenu, dodatnu glavobolju trgovcima kriptovaluta zadaju podaci iz alata za praćenje podataka na lancu Coinglass koji su potvrdili likvidacije na kripto tržištu koje iznose 1,2 milijarde dolara u samo 24 sata.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X