Bitcoin prešao granicu koja nije viđena od svibnja

0

Cijena Bitcoina ponovno je doživjela značajan rast u nedjelju kasno navečer, dotaknuvši cijenu od 50.000 dolara prvi put od svibnja i signalizirajući da se bull market brzo približava svom drugom dijelu.

Cijena najveće kriptovalute dosegla je lokalni vrh od 50.270,00 dolara prema CoinGeckou. Ovo je dnevni rast od 3%, a čak 7% na tjednoj razini. Bitcoin trenutno ima ukupnu tržišnu kapitalizaciju od 940 milijardi dolara.

Preokret trenda na kripto tržištu

Mjerni podaci nedavno su sugerirali da bi smanjenje ponude moglo biti neizbježno, pri čemu će dugoročni holderi i institucije ojačati svoje pozicije u Bitcoinu, dok su cijene u OTC sektoru još na “sniženju”. Niz sve viših cjenovnih “podova” i pozitivan dnevni trend zatvaranja u zelenom donijeli su novi trend za Bitcoin koji traje od razine od 30.000 američkih dolara.

U međuvremenu, Bitcoin indeks straha i pohlepe, koji se temelji na višefaktorskoj analizi sentimenta tržišta, u manje od mjesec dana prešao je s “ekstremnog straha” na “ekstremnu pohlepu“. 

Izvor: Alternative.me

Čini se da se trend na tržištu kriptovaluta ovog mjeseca preokrenulo, a kombinirana kapitalizacija svih kriptovaluta trenutno se kreće oko 2,2 bilijuna dolara, prema Coingecku. Nasuprot tome, kombinirana kapitalizacija kriptovaluta pala je ispod 1,3 bilijuna dolara tijekom korektivnog srpanjskog bearish trenda.

Dok je Bitcoin u početku započeo oporavak kripto tržišta ranije ovog mjeseca, mnogi su altcoini od tada skočili. U vrijeme pisanja ovog članka, Cardano, Polkadot i Solana su od velikih kriptovaluta vidjele dvoznamenkasti rast za ovaj tjedan.

PayPal pokrenuo kripto usluge za UK

Također, ovaj tjedan je započeo dobro za kripto i po pitanju široke adopcije. Stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva moći će po prvi put kupovati, držati i prodavati kriptovalute putem PayPala. Ovo predstavlja značajnu prekretnicu za tvrtku koja je prije manje od godinu dana počela nuditi usluge digitalne imovine.

Globalni pružatelj plaćanja objavio je u nedjelju da će britanski korisnici uskoro imati pristup sljedećim kriptovalutama: Bitcoinu, Etheru, Litecoinu i Bitcoin Cashu putem PayPal web stranice i mobilne aplikacije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X