Bitcoin preživljava i mogao bi postati globalna valuta!

0

Steve Wozniak poznat kao suosnivač Applea, je oduvijek cijenjen kao tehnološki izumitelj. U svojim izjavama je često pokazao interes za novim tehnologijama, a vjeru u blockchain pokazao je tvrdnjom da je Blockchain sljedeća velika IT revolucija koja će se uskoro dogoditi.

Wozniak je planirao kupiti Bitcoin dok je jedan Bitcoin vrijedio 70 dolara, no ipak je odustao jer mu je proces bio prekompliciran. Kasnije je kupio Bitcoin dok je vrijedio 700 dolara, a nakon toga je Bitcoin pao na 350 dolara, što mu se prema vlastitim riječima nije baš svidjelo.

U 2017.-toj je izjavio:

“Kupio sam bitcoin kako bi eksperimentirao i kad je bitcoin jako porasao, rekao sam samom sebi ‘Ne želim postati jedan od onih ljudi koji samo gledaju, i gledaju i briga ih je samo za broj’”.

Sljedeća izjava kojom je još jednom pokazao svoj interes za tehnologijom koja pokreće Bitcoin: 

“Nisam investirao, uložio sam kako bih se mogao igrati s Bitcoinom. Kako se kupuju stvari i kako se prodaju stvari?” 

Zanimljivo je da je Wozniak bio i prevaren tijekom prodaje Bitcoina, što je prenio portal Tech Legends na Indijskom Globalno Poslovnom Summitu.

“Netko je kupio Bitcoin od mene putem kreditne kartice, i onda su otkazali karticu. … Bilo je tako jednostavno. Kreditna kartica koja je korištena bila je ukradena, tako da ih nikada neću dobiti natrag!”

Vrijednost Bitcoina koje je Wozniak izgubio u to vrijeme vrijedili su oko 70 tisuća dolara.

Iako nije imao dobro iskustvo sa trgovanjem Bitcoinom, Wozniak je kasnije izjavio za CNBC:

“Bitcoin je matematički definiran, postoji određena količina bitcoina, postoji način kako se distribuira… i čist je, nije pod upravljanjem čovjeka, nema kompanije koja upravlja njime.. I samo raste i raste… i preživljava, što mi govori da je to nešto prirodno, jer priroda je bitnija od svih ljudskih konvencija”.

U nastavku možete pogledati cijeli intervju u kojem Wozniak komentira kako je eksperimentirao s bitcoinom.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X