Bitcoin pronašao najjaču support razinu u 2021.

0

Otprilike 6,5% cirkulirajuće količine Bitcoina kretalo se ovaj tjedan tržištem te je nastala najjača support razina od kad je Bitcoin probio razinu od 11.000 dolara. Ova support razina nastala je na 47 tisuća dolara, što predstavlja jednu od najvećih razina akumulacije Bitcoina u povijesti.

Tvrtka za kripto analitiku, Glassnode, izvijestila je da je ostvarena značajna support razina za Bitcoin na razini od oko 47.000 američkih dolara, opisujući taj događaj kao najveću support razinu na spot burzama identificiranu otkako je Bitcoin probio cijenu od 11.000 američkih dolara krajem 2020. godine.

Zašto je ova Bitcoin support razina tako snažna?

Prema izvješću Glassnodea od 8. ožujka, približno 1,2 milijuna Bitcoina transferirano je, a Bitcoinova cijena trgovala je između 45.500 i 48.900 dolara nakon što se prošlog tjedna odbila od lokalnog minimuma blizu 45.000 dolara.

Izvor: Twitter

Tehnički direktor Glassnodea Rafael Schultze-Kraft primijetio je da se otprilike 6,5% cirkulirajuće ponude Bitcoina pomicalo u blockchainu te je tako uspostavljena ova jaka support razina. Support razina uspostavljena tijekom ovako visokog volumena mogla bi biti odlična odskočna daska za Bitcoin jer predstavlja cijenu pri kojoj su mnogi veliki igrači spremni akumulirati.

Sve manje Bitcoina na burzama – još jedan bullish znak!

Iako je Glassnode sugerirao da bi velika kretanja Bitcoina mogli ukazivati ​​na akumulaciju, tvrtka je priznala da bi se skok u trgovinskim aktivnostima mogao pripisati i prodavačima koji svoje kriptovalute što prije žele ubaciti na burze:

“Važno pitanje koje moramo postaviti jest je li ovaj volumen na blockchainu povezan s akumulacijom ili je umjesto toga žurba prodavača za izlascima (prodajom).”

Međutim, autori izvještaja primijetili su da je broj Bitcoina koji se drže na burzama nastavio svoj nedavni trend opadanja, s 32.500 Bitcoina povučenih s centraliziranih platformi prošlog tjedna.

Rastuće je i namirenje na blockchainu, a Glassnode je izvijestio da je ove godine u prosjeku na Bitcoin blockchainu dnevno podmireno više od 10 milijardi dolara. Podaci pokazuju da je dnevno namirenje do sada pet puta premašilo 16 milijardi dolara u 2021. godini.

Korisnik Twittera “jtf.capital” napomenuo je da je vrijednost namirenja Bitcoina i dalje “jedva jednaka 0,2% dnevnog volumena forex tržišta”, ističući kako još uvijek ima “dovoljno prostora za rast Bitcoina!”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X