Bitcoin sentiment na najvišim razinama od zadnjeg bull runa!

0

Tvrtka za analitiku kripto tržišta TIE objavila je podatke koji prikazuju iznenađujuće pozitivan sentiment Bitcoina nakon prepolovljavanja nagrade za rudare po novom bloku. Bitcoin sentiment score je na najvišim razinama od 2017. godine.

Tjedan dana nakon trećeg Bitcoin halvinga, ulagači govore pozitivnije o najvećoj kriptovaluti nego što je to bilo slučaj u posljednje dvije i pol godine, prema podacima kripto analitičarske tvrtke The TIE.

Izračun Bitcoin sentimenta

Glavni izvršni direktor tvrtke, Joshua Frank, razgovarao je s Cointelegraphom 18. svibnja. Izjavio je da je prosječna dnevna ocjena sentimenta u trajanju od 30 dana za Bitcoin najviša od kada tvrtka bilježi taj podatak. Taj parametar mjeri se prema broju pozitivnih opaski naspram broja negativnih recenzija. 

Izvor : Twitter

Pored toga, prosječne količine tweetova koji se odnose na Bitcoin u posljednjih 30 dana također su bile na najvišoj razini za 2020. godinu. Dana 17. svibnja bilo je 31.111 tweetova o najvećoj kriptovaluti. Ključne riječi koje su prevladavale u tim tvitovima su: „Bitcoin“, „gold“, „trading“ i „ halving”. Čak su i celebritiji, autorica J.K. Rowling i tehnološki mag Elon Musk bili visoko na ljestvici, zbog Rowlingovog posta o Bitcoinu 15. svibnja na Twitteru te Muskova odgovora na isti.

Utječe li često spominjanje Bitcoina na rast cijene?

Joshua Frank je izjavio da je zbog ovih podataka tržište izgledalo krajnje bullish prema Bitcoinu, a velika većina riječi koje su kripto investitori koristili na Twitteru 18. svibnja bile su pozitivne. Čak i prije halvinga, TIE je pronašao “umjereno jaku i pozitivnu” vezu između spominjanja halvinga Bitcoina i cijene Bitcoina.

Prema TIE-u, “iako halving ostaje pozitivna točka u razgovoru oko Bitcoina, njegova uloga digitalnog zlata ponovno se pojavljuje kao dominantna uloga za ovu kriptovalutu u ovom vremenu velike ekonomske neizvjesnosti.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X