Bitcoin spreman za obrat cijene prema S2F modelu?

0

Skorašnje kretanje Bitcoina oko trenutnih razina pokazuje se presudnim testom za jedan od njegovih najpoznatijih modela za predviđanje cijene, Stock-to-flow.

Je li vrijeme za rebound Bitcoin cijene?

Cijena Bitcoina kreće se u rasponu između 30.000 i 40.000 dolara od sredine svibnja. To je zabrinulo mnoge trgovce, dok su veterani tržišta pozivali na smirenost i dugoročno razmišljanje. Upravo model Stock to Flow, koji je jedan od do sada najboljih pokazatelja buduće cijene najveće kriptovalute, predlaže takvo ponašanje. Iako, prema njemu bi trenutna cijena Bitcoina trebala biti blizu 70.000 dolara.

Njegov tvorac, PlanB, ipak je izrazio zabrinutost zbog budućnosti modela. Ako trenutne razine cijene ostanu ovakve dulje vrijeme, njegov model riskira pogrešno predviđanje prvi put u svojoj povijesti. Ističući odstupanje spot cijena od prosjeka stock-to-flowa, Swift je objasnio da su se takvi slučajevi zapravo događali i prije. Svaki put se Bitcoin odbio od određene cijene u odnosu na prosjek stock to flowa da bi na kraju dosegao novi ATH.

“Dugo je prošlo otkad je cijena bila toliko ispod S2F linije”, rekao je pratiteljima na Twitteru.

„Oscilator divergencije na dnu grafikona istaknut je narančastom isprekidanom linijom i strelicama kako bi se prikazala usporediva povijesna razdoblja. Cijena bitcoina prethodno se teško oporavila od takve razlike. “

PlanB daje pozornost pomičnom prosjeku

Prije toga, PlanB je sugerirao da ovogodišnji bull ciklus Bitcoina više podsjeća na 2013. nego na 2017. zahvaljujući svibanjskom padu cijena.

I u 2013. i u 2017. smo doživjeli ciklus s dvije razine koje su dosegle cjenovni vrhunac svih vremena (ATH). Nakon prvog vrhunca uslijedila je značajna korekcija, a zatim smo doživjeli obrat tržišta koje je konačno dovelo do nove najviše cijene za Bitcoin (i većinu ostalih kriptovaluta).

PlanB i dalje vjeruje da će ove godine Bitcoin dosegnuti cijenu od 100.000 dolara, dok stock to flow predviđa prosječnu cijenu od 100.000 do 288.000 dolara od sada do 2024. godine. Ranije ovog tjedna spomenuo je dva ključna dnevna pomična prosjeka (DMA) kao potencijalni indikator za oporavak u sljedećim mjesecima.

“Ako će u lipnju Bitcoin iznositi 54 tisuće dolara (ili više), a u srpnju, kolovozu također 54 000 dolara (ili više), tada će se 50DMA odbiti od 200DMA i ostati iznad 200DMA,” tweetao je.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X