Bitcoin stabilan na 18.000$, ali težina rudarenja blizu ATH-a

0

Cijena Bitcoina nedavno je dosegla dvogodišnju najvišu razinu nakon što je skočila iznad 19.000 američkih dolara. Nakon toga uslijedila je korekcija pri kojoj je cijena pala ispod 17.000 dolara više puta u tjednu, dok težina mininga i dalje raste.

Težina mininga blizu ATH-a

Prema analitičkoj blockchain kompaniji Glassnode, težina mininga Bitcoina povećala se danas za 8,9%, stavljajući metriku samo 5% od svoje najviše povijesne vrijednosti postavljene prošlog mjeseca.

Porast težine mininga označio je početak bullish ciklus u 2013. i 2016. godini, premda ostaje vidjeti je li nedavni rast Bitcoina koji se zaustavio samo 3% od ATH cijene, dugoročno bullish znak. Cijena Bitcoina prošli je tjedan pala za 11% jer su mnogi whaleovi premjestili dijelove svojeg kripto portfelja na burze, a u vrijeme pisanja članka, cijena Bitcoina iznosi 18.500 dolara.

Hoće li ovo utjecati na cijenu Bitcoin transakcija?

Veća težina mininga može značiti povećanje naknada za transakcije i vrijeme potrebno za generiranje bloka, uz povećanje broja neostvarenih transakcija u Bitcoin mempoolu. Prema procjenama Earn.com, optimalna naknada za BTC transakciju trenutno iznosi 14.272 Satoshija, ili otprilike 2,60 dolara.

Ethereum blockchain također je nedavno zabilježio rekordne razine težine mininga. Glassnode je izvijestio da je težina mininga na Ethereum mreži bila najviša u posljednje dvije godine, nakon što je cijena tokena pala s više od 600 dolara sve do ispod 500 dolara u nekoliko dana.

Hash rate mreže jedan je od najbitnijih pokazatelja. Ono nam pokazuje kolika je računalna snaga posvećena provjeri valjanosti kripto transakcija, a hash rate Bitcoina znatno je pao nakon povećanja težine mininga koja je dosegla novi ATH u listopadu. Podaci Blockchain.com pokazuju da je hash rate pao za više od 27% između 17. listopada i 2. studenog, sa 146,5 EH / s na 106,6 EH / s. Hash rate Bitcoina trenutno iznosi 130,15 EH / s, navodi BTC.com.

U Bitcoinovom algoritmu regulirane su konstantne promjene težine mininga, tako da će se trenutna težina balansirati u idućem periodu, ovisno o hash rate-u.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X