Rezultati istraživanja: 96 % trgovaca preporučilo bi bitcoin drugima

0

Ovo je treći dio trodijelne serije istraživanja provedene od strane Coindeska temeljene na učenju o trgovcima koji prihvaćaju bitcoin i podržavaju širi ekosustav digitalne valute.

Rezultati su temeljeni na istraživanju provedenom 17. ožujka, koje je zaprimilo više od 200 odgovora. Prvi dio ove serije nastojao je bolje definirati trgovce koji sudjeluju u ekosustavu bitcoina, dok je drugi dio ispitao prodajne uspjehe koje su ove tvrtke bile u mogućnosti postići do danas.

Do sada, naše istraživanje vezano uz trgovce, definiralo je tipove tvrtki koje djeluju u području bitcoina i ispitalo efekt koji imaju bitcoin kupci na donjoj granici, odgovarajući na dva integralna pitanja o tome kako korištenje bitcoina raste u trgovačkom ekosustavu.

3639720644_d3f632ff67_o

S druge strane, zadnji komadić slagalice obuhvaća procjenu vjeruju li trgovci da je njihovo iskustvo s industrijom pozitivno.

Uostalom, kako dodavanje bitcoina kao opciju plaćanja nije proces koji košta – i za one koji upotrebljavaju velike bitcoin procesore, ne one koji dolaze sa ogromnim obvezama, možda se više isplati procijeniti nematerijalne pogodnosti koje bitcoin usvajanje i svijest može donijeti.

Primjerice, čak i trgovci koji nisu u mogućnosti znatno povećati prodaju, općenito vide povećanje interesa u okruženju njihovog poslovanja. Nadalje, oni koji dolaze na tehnologiju zbog svojih ideoloških implikacija, odgovorni su za pronalazak istomišljenih pojedinaca i zajednicu koja pruža podršku.

Obje instance nedvojbeno rade na još većoj svijesti za Bitcoin kao industriju koja inače nebi postojala, a zauzvrat pokušavaju stvoriti pozitivno iskustvo za trgovce.

Kao takav, treći dio serije istraživanja ima za cilj gledati više globalno prema ovom potencijalnom mrežnom efektu, procjenjujući zadovoljstvo trgovca sa bitcoinom te ispitati da li to utječje na širu podršku za ekosustav digitalne valute.

97 % trgovaca je zadovoljno sa bitcoinom

Prema rezultatima istraživaja, trgovci su sa zadovoljstvom izvješćivali o pozitivnom iskustvu sa digitalnim valutama. Na pitanje ‘jesu li zadovoljni s time što su počeli prihvaćati bitcoin’, 96,9 % ispitanika je odgovorilo sa ‘da’, dok je samo 3.09 % dalo negativan odgovor.

Trgovci su također imali priliku tumačiti zašto su osjetili pozitivnost ili negativnost za bitcoin, navodeći mnoge prednosti bitcoina preko dostupnih alata plaćanja kao što su kreditne kartice i PayPal, kao i sposobnost prihvaćanja međunarodnih plaćanja s lakoćom.

Objašnjenje jednog ispitanika:

„To je budućnost. Imamo kupce diljem svijeta i nisu svi u mogućnosti koristiti PayPal ili kreditne kartice.“

96% trgovaca preporučilo bi bitcoin drugim tvrtkama

Osim navedenog, istraživanje je otkrilo kako su trgovci bili pozitivni u vezi preporuke bitcoina drugim tvrtkama, s čak 96,7 % izjava kako će to učiniti.

Samo 3,3 % trgovaca izjavilo je kako ne bi preporučili bitcoin.

Trgovci koju su izjavili kako nisu zadovoljni sa prihvaćanjem bitcoina kao plaćanja, obično navode rizik povezan s promjenjivom cijenom bitcoina, kao i slab interes za bitcoin u široj javnosti.

Jedan je ispitanik čak izjavio kako bi loš publicitet bitcoina mogao utjecati na njegovu reputaciju, navodeći:

„Postoji neki reputacijski rizik koji me asocira na nešto što masovni mediji spajaju sa opakim osobama/aktivnostima.“

48 % trgovaca otvoreno je za altcoin

Konačno, istraživanje je tražilo da se ocijeni preslikava li se entuzijazam, koji trgovci imaju prema bitcoinu, kao podrška za alternativne digitalne valute. Sve u svemu, u izvještaju se zaključuje kako bi 48,6 % trgovaca razmislilo o prihvaćanju altcoina za plaćanje, dok 51,4 % ne bi.

Od raspoloživih alternativa, litecoin je bio najpopularniji altcoin, sa 88 % trgovaca koji bi uzeli altcoin u obzir, sugerirajući da će ocijeniti litecoin.

Dogecoin i peercoin završili su na trećem i četvrtom mjestu prilikom istraživanja, odnosno sa 52,9 % i 25,88 % ispitanika podvrgnutih altcoinu, koji su izjavili da će razmotriti i ove vrste.

 

 

Izvor: Survey Results: 96% of Merchants Would Recommend Bitcoin to Peers

Image Credit: David Armano

 

Share.

About Author

Leave A Reply

X