Bitcoin u 3 tjedna porastao za gotovo 100% !

0

U ovim volatilnim vremenima na tržištu kriptovaluta bitno je pratiti tjedne trendove kretanja cijena. Zadnja tri tjedna pokazala su se pozitivnim za Bitcoin. Bullovi su se pojavili rano u ponedjeljak ujutro i preuzeli kontrolu nad cijenom Bitcoina. Lansirali su ju kroz resistance razinu od 6.900 do 7.200 dolara na gotovo 4-tjedni maksimum od 7.454 dolara. Uz Bitcoinov rast na 7454 dolara, tjedan je počeo burno i na tržištu SAD-a, gdje su S&P 500 i Dow porasli za 7,03%, odnosno 7,73%.

Čini se da ulagači diljem svijeta polako obnavljaju povjerenje u tržište s obzirom na to da stopa novih infekcija koronavirusom počinje usporavati u Italiji, Španjolskoj i Kini, a istovremeno centralne banke izdaju dodatne financijske potpore kako bi se gospodarstvo što prije oporavilo.

BTC graf je trenutno bullish, ali buduće kretanje nije izvjesno!

Snažno kretanje Bitcoina povuklo je cijenu iznad rastuće trend linije i kroz razinu od 6.900 dolara koja djeluje kao snažna resistance razina od 20. ožujka. Početkom ovog tjedna, kripto trgovac Pentoshi istaknuo je kako je ovo treći uzastopni ponedjeljak u kojemu Bitcoin performira iznenađujuće dobro, s profitom od 600 dolara svaki ponedjeljak.

Kao što pokazuje četverosatni graf, cijena je stala nešto prije nego je dosegla razinu iznad 7.460 USD. Upravo je ta razina označila početak katastrofalnog pada Bitcoina od 52.84% 12. ožujka. Tada je Bitcoin dosegnuo razinu od 3.775 dolara.

Otkako je dosegao  7.454 dolara, cijena Bitcoina napravila je blagu korekciju, spustivši se na 7.227 dolara. Nakon porasta od 8,83% u zadnjih 24 sata te od 95,85% u posljednjih mjesec dana, potpuno je prirodno da dolazi do ponovnog testiranja nižih (support) razina. Određen broj trgovaca Bitcoinom unovčava profit, a nekadašnje resistance razine testiraju se kao support.

Stoga se povratak cijene na 7.200 USD i rastući trend čine logičnim. Mogućnost je također, da se cijena vrati na razinu ispod trendline-a od 6.980 dolara. U slučaju da se ne uspiju održati spomenute support razine spomenute razine, Bitcoin će vjerojatno pronaći svoje kupce na razinama od 6.900, 6.750 i 6.200 dolara. Takva snažna korekcija mogla bi naštetiti trenutnoj naraciji da će cijena skočiti u iščekivanju Halvinga, koji je sada udaljen samo 35 dana.

Poželjniji ishod za bullish investitore podrazumijevao bi ponovno testiranje razina cijena od 7.200 do 7.150 dolara, a potom potencijalni porast na 7.460 dolara, gdje bi se cijena konsolidirala, ili uz velik porast volumena, nastavila prema višim razinama vrijednosti od 8.000 dolara.

Stanje “indeksa straha i pohlepe” 

Trenutno, kripto indeks straha i pohlepe pokazuje vidljivo poboljšanje mišljenja ulagača.

Od 6. travnja indeks je porastao je s 12 na 20, što je najviša vrijednost od pada u ožujku. To je jasan pokazatelj da se ulagači počinju osjećati pozitivno glede budućeg kretanja cijene Bitcoina nakon snažnog oporavka od 3,775 dolara.

Unatoč tome, vrijednost 20 i dalje predstavlja ekstremni strah. S obzirom na to da je cijena bitcoina porasla za 95,85% od 13. ožujka, uvijek postoji mogućnost nagle višednevne korekcije jer trgovci uzimaju profit ili su likvidirani iz leverage pozicija.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X