Bitka između Binancea i regulatornog tijela UK-a

0

Vodeća centralizirana kripto burza prema volumenu trgovine Binance obnovila je povlačenje  sredstava u obliku britanske funte koristeći sustav Faster Payments.

Upitno povlačenje sredstava u funtama

28. lipnja Binance je prenio obavijest koja otkriva da su povlačenja sredstava s njihove platforme putem Faster Paymentsa obustavljena zbog održavanja. FP je popularna platforma za međubankarske isplate sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Vijest je stigla istog tjedna kada je britanski financijski regulator, Financial Conduct Authority (FCA), naložio Binance Markets Limitedu i Binance Groupu da prestanu sa svim reguliranim aktivnostima u vezi s derivatima i vrijednosnim papirima u zemlji. To je mnoge natjeralo da zaključe da bi iznenadna obustava povlačenja sredstava putem Faster Paymentsa mogla nagovijestiti daljnje probleme za kripto burzu.

Binance se ne slaže u potpunosti s FCA-om

Prema izvješću Reutersa od 30. lipnja koje se poziva na glasnogovornika Binancea, povlačenja sredstava u funti putem Faster Paymentsa vraćena su 29. lipnja, zajedno s kupnjama putem bankovnih kartica za korisnike u Velikoj Britaniji.Glasnogovornik Binancea je također rekao da očito uplitanje FCA-e ne utječe na sposobnost britanskih stanovnika da pristupe uslugama na njihovoj web stranici.

U obavijesti objavljenoj na web stranici FCA od prošle godine navodi se da Binance Markets Limited ne bi trebao “promovirati ili prihvaćati nove zahtjeve za posudbu od strane maloprodajnih kupaca kroz rad svog elektroničkog sustava pozajmljivanja”, niti promovirati Binance, BinanceUK ili EddieUK kao FCA -regulirane platforme za trgovanje kriptovalutama.

Binance.co.uk prenio je obavijest u kojoj se navodi da Binance Markets Limited ne smije poduzimati regulirane aktivnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu, u skladu sa zahtjevima FCA:

„Binance.com je platforma koja pruža različite proizvode i usluge globalnim kupcima. Neki od ovih proizvoda i usluga regulirani su izvan Ujedinjenog Kraljevstva, dok drugi nisu. Binance Markets Limited je tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja još nije poslovala. “

U lipnju 2020. Binance je objavio da je dobio licencu kao “entitet pod nadzorom FCA“, napominjući da će u budućnosti Binance.uk-om upravljati Binance Markets Limited.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X