Bitkoinka: Prva krava kupljena kriptovalutom

0

Na popis stvari koje su kupljene najpoznatijom kriptovalutom na svijetu, dodajemo i jednu kravu iz Crne Gore. Preko crnogorske digitalne platforme Seljak.me, koja spaja poljoprivrednike i potencijalne potrošače, u Crnoj Gori je kupljena prva krava za popularnu kriptovalutu Bitcoin.

Krava je dobila simbolično ime Bitkoinka i prodana je za 0.03 Bitcoina, što je protuvrijednost od 1350 eura. 

Njezina sadašnja vlasnica, Anđela Bojić, kaže da se za ovaj potez odlučila zbog ideje kolege Marka, ujedno i osnivača platforme, koji je predložio da naprave nešto inovativno. Anđela je tako odlučila spojiti poljoprivredu s modernom tehnologijom i kupiti prvu kravu plaćenu kriptovalutom u Crnoj Gori, a možda i šire. 

“Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu, smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije”, istaknula je Anđela za Seljak.me

Nada se da će njeno iskustvo ohrabriti mlađe osobe, kao i starije poljoprivrednike, te da će u budućnosti više koristiti suvremene metode u poljoprivredi i plaćanje kriptovalutama. 

“Cilj ove transakcije bio je ukazati na spoj inovacije i poljoprivrede. Kriptovalute su danas postale naša svakodnevica. Nedavno je čak odrađen i prvi transfer nogometaša realiziran u bitcoinu pa je naša misao bila – kad mogu transferi, kao i mnoge druge aktivnosti biti plaćeni u kriptovalutama, zašto ne bi mogla i krava”, izjavio je osnivač specijaliziranog internet portala, Marko Maraš. 

Blockchain tehnologija nudi pouzdan, siguran i transparentan pristup praćenju transakcija pa se prijevare i malverzacije mogu vrlo lako i brzo otkriti. 

Mogućnost prodaje poljoprivrednih dobara putem interneta i digitalne tehnologije danas su sve češći i poljoprivrednicima uvelike mogu ubrzati razvoj i olakšati poslovanje poljoprivrednih gospodarstava. 

Spajanje poljoprivrede i modernih tehnologija otvara vrata mladim poljoprivrednicima, dovodi do brojnih prednosti, od smanjenja troškova na poljoprivredno-prehrambenom tržištu, modernizacije proizvodnje pa sve do lakšeg praćenja kvalitete proizvoda. 

Nadamo se da je ova, za mnoge neobična transakcija, tek početak dobre prakse te dodatne modernizacije i digitalizacije poljoprivrede koja će se proširiti i na druge regije. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X