Bitstamp nastavlja sa uslugama

2

Iako već sada funkcionalni 3 tjedna, željeli bismo skrenuti pažnju na jednu od najvećih bitcoin mjenjačnica Bitstamp te kako su opet online, funkcionalni i sigurniji!

Bitcoin mjenjačnica Bitstamp nastavila je svoje usluge nakon što je postala odsutna zbog štete koju je proizveo napad „vrućeg novčanika“ 5. siječnja, izgubivši pritom 19,000 BTC.

Bitstamp je na svom blogu objavio povratak na posao, te obnovljenje sistema „iz temelja“ u nastojanju da se spriječi ponavljanje nedavnog proboja sigurnosti.

Ažuriranja uključuju migraciju na Amazon AWS cloud infrastrukture,nove hardverske sustave te integraciju bitgo tehnologije koja omogučuje više potpisa za novčanike.

Kao utjeha sto je bila odsutna u posljednjih nekoliko dana, mjenjačnica Bitstamp također nudila je trgovanje bez provizije svim svojim klijentima do 17.siječnja, 23 sati i 59 minuta.

 Drago nam je potvrditi kako su kupci nastavili sa aktivnom transakcijom bitcoina na http://Bitstamp.net

-Bitstamp

KRONOLOGIJA NAPADA I PREKIDA RADA

Hakeri su izvršili udar u nedjelju, 4.siječnja, a u ponedjeljak Bitstamp je prijavio problem „vrućeg novčanika“ savjetovajući pritom kupce da ne polažu bitcoin-e na stare adrese. Kasnije tog dana, mjenjačnica je otkrila kako je izgubila gotovo 19.000 BTC, u vrijednosti većoj od 5 milijuna dolara u vrijeme napada.

Bitstamp je kazao kako je određeni broj novčanika ugrožen i nakon saznanja o povredi, izdana su upozorenja za razmjene, te se krenulo na zaustavljanje operacije.

Bitstamp CEO Nejs Kodrič rekao je kako povreda predstavlja „mali dio“ ukupnih rezervi mjenjačnice jer se suvećina čuva u offline skladištima.

U utorak, slovenski mediji izvjestili su  da će stranica nastaviti sa radom u roku od 24 sata, citijarući suosnivača Bitstampa, Damijana Merlaka. Merlak je rekao slovenskoj državnoj tiskovnoj agenciji STA da mjenjačnica ima dovoljno likvidnih sredstava za susret s kratokorčnim obvezama, te da je u procesu postavljanja duple infrastrukture u suradnji sa stručnjacima iz San Francisca

Kodrič također koristi twitter kako bi uvjerio kupce da su njihove bilance kod Bitstampa prije 5.siječnja sigurne i da će biti  poštivane u cijelosti.

Kodrič je rekao da će održati Bitstamp korisnike informirane putem promjena na twitteru i na službenim web stranicama tvrtke. Privremena stranica je redizajnirana u četvrtak kako bi uključila dodatne informacije ali i jednostavno obećanje kupcima –„Vraćamo se uskoro!“

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

2 Comments

  1. Vidreven on

    Dok sam pisao jučerašnje članke palo mi je na pamet da nisam izvjestio o ovome 😀 Uveli su neka poboljšanja pa valjda ubuduće neće imati problema.

Leave A Reply

X