Bivši FED supervizor traži zabranu kriptovaluta

0

Početkom tjedna većinom vodećih kriptovaluta trgovalo se po niskim cijenama. Tržišna procjena svih kriptovaluta pala je ispod 900 milijardi dolara, što je pad od gotovo 5% tijekom samo jednog dana.

U četvrtak je Bitcoin pao ispod razine od 19.000 dolara, a u vrijeme pisanja ovog članka iznosi 19.163 (prema podacima dostupnim na CoinMarketCap). Na tržište utječe čitav niz čimbenika, od makroekonomskih problema do situacije s kripto tvrtkama.

Je li pad kriptovaluta “opravdan”?

Prema priči Business Insidera, Lee Reiners, bivši FED supervizor, smatra da bi vlasti trebale zabraniti kriptovalute jer je industrija kriptovaluta pala na testu zaštite od inflacije.

Reiners, koji sada radi kao profesor na Pravnom fakultetu Duke, vjeruje da je trenutni pad kriptovaluta “opravdan” nakon što se Bitcoin, najveća svjetska kriptovaluta, nije pokazao kao “digitalno zlato” u svjetlu visoke inflacije.

Tvrdnjom da je najveći rast kriptovaluta do sada bio u potpunosti uzrokovan ultralabavom monetarnom politikom središnje banke, koja je omogućila pretjerane špekulacije, ovaj stručnjak za fintech usmjerio je druge analitičare. Bitcoin i druga rizična imovina imaju loše rezultate sada kada je FED počeo brzo podizati stope kako bi kontrolirao i ukrotio inflaciju.

“Blockchain nema vrijednost, kripto treba zabraniti!”

Prema bivšem supervizoru FED-a, kriptovaluta je bezvrijedna sama po sebi jer nema novčanog toka niti temelja. Reiners se također osvrnuo i na blockchain tehnologiju, za koju je istaknuo da joj nedostaju impresivniji “slučajevi upotrebe” unatoč tome što Bitcoin, njegova primarna upotreba, postoji od 2009. godine.

Kripto sama po sebi je bezvrijedna jer nema novčani tok niti osnove, prema bivšem Fed regulatoru.
Reiners je također izlio hladnu vodu na blockchain tehnologiju, ukazujući na činjenicu da ona nema niti jedan “ubojiti slučaj upotrebe” unatoč činjenici da Bitcoin postoji od 2009. godine.

Također se suprotstavio onim članovima kripto industrije koji kontinuirano i uporno zahtijevaju regulatornu jasnoću i pojašnjenje, tvrdeći da je taj izraz zapravo eufemizam za “povoljnu” regulaciju.

Reiners je oštro kritizirao i Lummis-Gillibrand plan za kriptovalute, čiji je cilj obezvrijediti moćnu Komisiju za vrijednosne papire i burzu, a Komisiju za trgovinu robnim ročnicama (CFTC) učiniti primarnim regulatorom kriptovaluta (SEC).

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X