Bjelorusko sveučilište najavilo studij na području kripto valuta

0

Nakon što je Bjelorusija legalizirala kripto valute i ICO-e, njihovo tehničko sveučilište je odmah ponudilo diplomu na području kripto valuta.

Sveučilište u Bjelorusiji nije čekalo ni trenutak nakon odluke vlade za potpunom legalizacijom ove industrije, te su ponudili građanima koji žele saznati nešto više, studij na kojemu mogu dobiti diplomu iz područja kripto valuta i ICOa.

Bjeloruski predsjednik Alexander Lukashenko je prošli tjedan potpisao dokument o razvoju digitalne ekonomije kojim je legalizirao ovu industriju i maknuo porez na idućih 5 godina.

BNTU – najveće bjelorusko tehničko sveučilište

Odmah nakon toga Bjelorusko nacionalno tehničko sveučilište (Belarusian National Technical University, BNTU), koje je osnovano davne 1920-te, je najavilo edukaciju u ovome smjeru. Prema podacima sa njihove web stranice studij će pokrivati teme kao što su: kripto valute, futures ugovori, korištenje blockchain tehnologije te ICO kao alternativa IPO-u.

Studij će trajati 1 godinu i 8 mjeseci, a započinje 12. Ožujka 2018. Ova vrsta edukacije dostupna je osobama s visokim stupnjem obrazovanja, što znači da je neki tip dodatnog usavršavanja, a ne klasični studij.

Dobili su mnogo komentara kako je to predugo i da bi studij trebao trajati kraće, no sveučilište je objasnilo da ovaj studij ne može trajati kraće jer pokriva široku temu, pa će se tamo učiti i o dionicama te drugim investicijskim sredstvima kako bi se mogla cijela priča zaokružiti. Također, ako traje kraće po završetku ne bi bilo moguće izdati diplomu visokog obrazovanja.

Već kad Hrvatska ne vidi potencijal u ovoj industriji, drago nam je da se neka europska država odlučila za ovakve korake. Nastave li ići u ovome smjeru, uskoro će Bjelorusija postati vodeća Europska država u području kripto valuta i blockchaina.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X