BlackRock: “Kripto je jedna od tri velike prilike”

0

BlackRock je službeno pokrenuo ETF usmjeren na blockchain industriju, koji investitorima pruža izloženost kripto i blockchain industriji bez potrebe za izravnim posjedovanjem digitalne imovine.

U srijedu je najveći svjetski upravitelj imovinom, koji trenutno upravlja imovinom od približno 10 bilijuna dolara, svojoj liniji proizvoda iShares dodao Blockchain and Tech ETF (IBLC).

ETF od 4,7 milijuna dolara ne posjeduje izravno same kriptovalute ili digitalnu imovinu, već umjesto toga prati niz međunarodnih tvrtki koje su uključene u industriju.

ETF se sastoji od 41 zasebnog entiteta, a najveći pojedinačni entitet je američka kripto burza Coinbase koja čini 11,45% fonda. Iza toga slijede veliki mineri Bitcoina Marathon Digital Holdings (11,19%) i Riot Blockchain Inc. koji čini 10,41% ukupnog fonda.

Pokazujući spremnost za buduća dodavanja kompanija, ETF trenutno ima zdravu poziciju u gotovini od 9,15% u američkim dolarima. Uz izlazak novog ETF-a, BlackRock je objavio izvješće koje je ocrtalo tri glavna tržišta koja trenutno prolaze kroz trajne promjene te imaju izniman potencijal.

BlackRock vjeruje u potencijal kripta i blockchaina

U članku se detaljno opisuje koliko je BlackRock naklonjen kripto industriji, navodeći da, iako je većina pažnje u sektoru digitalne imovine usmjerena na cijenu i volatilnost, stvarna vrijednost blockchaina tek treba biti u potpunosti ostvarena.

“Vjerujemo da šira prilika – korištenje blockchain tehnologije za plaćanja, ugovore i potrošnju – još uvijek nije procijenjena.”

U radu se također skreće pozornost na usvajanje digitalnih valuta središnje banke (CBDC), napominjući da je 87 zemalja trenutno u procesu istraživanja tehnologije. Kripto ETF-ovi postaju sve popularniji među institucionalnim ulagačima kao način stjecanja izloženosti industriji kriptovaluta.

Rasprave o spot Bitcoin ETF-u ponovno su se pokrenule nakon što je nedavno Nasdaqovo istraživanje otkrilo da će 72% od 500 intervjuiranih financijskih savjetnika vjerojatnije uložiti sredstva klijenata u spot fond u odnosu na fond koji se temelji na futuresima, koji je trenutno dostupan za američke investitore.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X