Bliži li se full-FOMO za Bitcoinom kako se cijena približava 10 000 USD?!

0

Nakon što je Bitcoin po prvi puta u godini koketirao s  cijenom od 9.000 dolara, Fundstratov Tom Lee naveo je podatke koji sugeriraju da se “točka bez povratka” vezana za cijenu Bitcoina približava.

Prema podacima iz Fundstrat-a, kada vrijednost Bitcoina pređe granicu od 10.000 dolara, dolazi do najveće razine FOMO-a. Oznaka “FOMO – razina 10”, predstavlja ekvivalentnu vrijednost u kojoj je cijena Bitcoina najviše porasla u prošlosti, izvještava CCN.

Deseta razina FOMO-a za Bitcoinom se bliži!

Globalni šef Financial Timesa, Adam Samson objavio je sljedeći graf u srijedu, zajedno s ovim tweetom:


Očigledno smo krenuli ravno na LEVEL 10 FOMO na tržištu #bitcoin (preko @fundstrat) pic.twitter.com/YzFkrazWz2

Adam Samson (@adamsamson) 29. svibnja 2019

Tom Lee se tada uključio u raspravu kako bi ublažio Samsonovu izjavu, ali je u konačici potvrdio zaključke izvučene iz podataka. Lee je napisao:

“Zapravo se iz grafa može iščitati da “pravi FOMO” vjerojatno počinje kada bitcoin premaši vrijednost od 10.000$, jer je to razina cijena koja se održala u samo 3% svih dana…… Matematički ekvivalent prekoračenja vrijednosti Bitcoina od 4.500$ u 2017. godini. Cijena je bila razina koja je doista pokrenula FOMO. “

Bacivši pogled na Bitcoinove grafove od kraja 2017., vidimo da je$10,000 bila jasna prekretnica. Međutim, Leeovi podaci o cijenama ne uzimaju u obzir temeljne čimbenike.

Početkom prosinca 2017. najavljeno je lansiranje tržišta budućnosnica za Bitcoin od strane CME grupe. Nekoliko tjedana kasnije, kada je to tržište otvoreno, vrijednost Bitcoin-a je pala u dubine iz kojih se tek treba oporaviti.

Rasprava o “brojevima”

Ako se u bliskoj budućnosti pojavi više podataka sličnih onima iz Fundstrat-a, FOMO koji je spomenuo Tom Lee mogao bi postati samoispunjavajuće proročanstvo.

Međutim, ne slažu se svi s Leejevim brojevima. Jedan korisnik Twittera sumnjao je u mudrost pretpostavke da je 10,000$ bila FOMO razina u 2017. godini. Uostalom, vrijednost Bitcoin-a je porasla s 1.000$ na 3.000$ između siječnja 2017. i lipnja 2017. prije nego što je nastavila s usvajanjem novih ATH-eva. Korisnik “John_Silvestro” tweetao je:

„Prekoračivši 4500 u 2017. godini, bio je ATH. Kao što je bilo nešto iznad 1100 tijekom 2017. Uspoređujući ih retroaktivno s 3% metričke vrijednosti je pogrešna ekvivalencija. Prava usporedba za 4500 u 2017. godini danas bi bila BTC na cijeni od 77.000. “

Drugi su se složili sa Silvestrovim skeptičnim stavom, uključujući korisnika “_Dumb_Genius”, koji je napisao:

“Zašto FOMO razine 10 za ovaj ciklus ne bi bio oko 80 tisuća dolara (4x vrh prethodnog ciklusa) slično kao $4500 (4x od ~ $1100)? Je li razina 10 FOMO prednjača za faktor 8x? I ako je to slučaj, hoće li postotak najviše razine tog ciklusa biti znatno veći? “

Medijski Hype

Ponavljajući ideju da prognoze rasta Bitcoina postaju samoispunjavajuće proročanstvo, još jedan korisnik Twittera sugerirao je da, bez obzira na tehničke detalje, $10,000 može biti točka u kojoj se medijski hype slaže s pritiskom kupnje. Korisnik “Bitcoin_Brian” je rekao:

“$10k može dovesti do medijskog buma i hype ciklusa. Tamo bih očekivao vidjeti FOMO. Trenutno izgleda kao da se HODL-eri gomilaju.”

Tom Lee je bio glavni pokretač tog buma i hype-a te je zadržao svoje predviđanje u vezi cijene Bitcoina iz 2018. godine da će BTC dostići cijenu od 25.000 dolara u dogledno vrijeme. U 2018. se njegova hype priča pokazala suludom; ali sada kada je Bitcoin ostvario najveću razinu cijene u zadnjih godinu dana, njegova priča “drži vodu”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X