Blockchain “korona putovnice” zaživjet će u New Yorku

0

Guverner New Yorka Andrew Cuomo najavio je 26. ožujka pokretanje gradske “korona” putovnice za cijepljenje “Excelsior Pass” koju pokreće blockchain tehnologija. Ovo bi mogla biti do sada najveća primjena blockchain tehnologije u svakodnevnom životu te bi mogla pokazati njezinu korisnost široj masi ljudi.

Putovnica se izdaje putem besplatne i dobrovoljne platforme koja provjerava cijepljenje protiv Covid-19 ili negativne rezultate testa putem QR koda za skeniranje ili ispis na pametnom telefonu. Excelsior Pass namijenjen je pomaganju procesu ponovnog otvaranja tvrtki i javnih mjesta širom New Yorka. Ovaj sustav koristi sve benefite blockchaina, od transparentnosti od zaštite podataka putem kriptiranosti.

Korona putovnica izgrađena je na IBM-ovom Digital Health Passu koji pokreće blockchain, što omogućuje provjeru i sigurno dijeljenje korisnikova identiteta, povijesti cijepljenja i rezultata ispitivanja bez otkrivanja nepotrebnih osobnih podataka.

Izvor: Twitter

U najavi je guverner Cuomo naglasio važnost korištenja tehnologije za ponovno otvaranje na način koji zadovoljava i javno zdravstvo i gospodarstvo. Kako se svakodnevno cijepi više građana New Yorka i kako ključni pokazatelji javnog zdravstva i dalje redovito dosežu najniže stope u mjesecima, prvi u državi Excelsior Pass najavljuje sljedeći korak u našem promišljenom, znanstveno utemeljenom ponovnom otvaranju, izjavio je Cuomo.

Steve LaFleche, generalni direktor IBM-ovog javnog i saveznog tržišta, ponosan je što je pomogao planu ponovnog otvaranja New Yorka, izjavivši: 

“IBM je ponosan što podržava državu New York svojim naporima da primijeni inovativne tehnologije kako bi stanovnicima i zajednicama pomogao da što bolje odgovore na krizu uzrokovanu globalnom pandemijom COVID- 19.”

Cuomo je prvi put otkrio planove za korona putovnicu za cijepljenje putem blockchaina 2. ožujka, nakon što je ovaj blockchain sustav uspješno testiran na NBA utakmici Brooklyn Nets prethodnog tjedna.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X