Blockchain trgovina i ispit trgovinske sigurnosti u Myanmaru

0

Prema vijestima, navodno je velika brokerska kuća započela testiranje s brokerskim načinom izmjene, koji je započet u Myanmaru. Prema izvještajima Nikkei-a, istraživačka grupa po imenu Daiwa Securities Group je započela rad u Myanmaru sa Yangon Stock Exchange-om. Glavni cilj ovoga, prema izvještajima regionalnih novina iz ovog dijela Azije jest spoznavanje koji bi se problemi vezani uz infrastrukturu izmjene ovim putem mogli ili izbjeći ili riješiti puno jednostavnije.

Rečeno je da je testiranje započeto u ožujku i da će ono uključivati pet lokalnih poduzeća, zajedno sa mjenjačnicom koja ima bazu u Yangonu. Prema lokalnim izvorima, Daiwa u zamjenu drži jedan dio vlasništva u svojim rukama.

U izvješću nadalje piše:

”U vezi sa pretpostavkama da će se blockchain koristiti da bi se lokalni brokeri povezali sa Yangon Stock Exchange-om, proveli smo seriju testova kako bismo mogli vidjeti kako će ovaj sustav djelovati u našoj zemlji, koja je nažalost često puta pogađana problemima kao što su nestanci struje ili prekidanje telefonskih linija.”

Ovi testovi nisu reprezentativni, što znači da je već bilo sličnih testova koji su bili provedeni u Myanmaru. Već ranije ove godine, jedna mala firma je već započela testiranje u namjeri da vidi kako će sam blockchain funkcionirati zajedno sa unutarnjim sustavima.

Jedna od važnijih karakteristika testova, prema onome što kažu u Nikkei-ju, jest da Yangon Stock Exchange  ”usklađuju narudžbe u vezi kupovine i prodaje samo dva puta dnevno.” Kao rezultat ovoga, Daiwa kažu da ne očekuju nikakve veće probleme niti prepreke i da se čini kako će se sustav uspješno integrirati u svakodnevne izmjene i trgovinu.

Daiwa je druga najveća tvrtka koja se bavi sigurnošću brokera u cijelom Japanu. Najveća firma u Japanu- Nomura isto tako provodi mnoga istraživanja u vezi aplikacija putem kojih će se moći jednostavno i učinkovito izmjenjivati novac i trgovati njime.

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X