BlockFi anketa: 10% žena odabire kripto kao svoju prvu investiciju

0

Istraživanje koje je proveo BlockFi pokazuje da su ženska generacija Z i milenijalci koji su tek počeli ulagati spremni uložiti svoj novac u kriptovalute.

Američka tvrtka za kriptovalute, BlockFi, objavila je rezultate svoje najnovije kripto ankete usmjerene na žene i aktivnosti vezane za ulaganje. Rezultati su pokazali da je jedna od deset žena odabrala kriptovalute kao svoju prvu investiciju.

Osim ovih rezultata, prethodno istraživanje, istraživanje Real Talk: Women x Crypto 2.0 provedeno u ožujku 2022., pokazalo je da je 33% žena koje su već u nešto uložile, svoje su putovanje u investiranje započele upravo s kriptovalutama.

Među ispitanicima 17% su milenijalci, dok 11% čine generacija Z ili post-milenijalci. Istraživanje ima za cilj da podaci generiraju iskrene i “prave” razgovore o svijetu kriptovaluta, njihovom trenutnom stanju i smjeru u kojem ide usvajanje kripta.

10% žena posjeduje kripto

Prema ovom istraživanju, tek je 10% žena uložilo je u kriptovalute. Velika većina (njih 33%) je na dobrom putu da uloži mirovinske fondove, s ciljem da uštedi za mirovinu.

Osnivačica i COO BlockFija, Flori Marquez, rekla je da podaci pokazuju koliko su kriptovalute privlačne ženama investitoricama, do te mjere da je čak i starija populacija žena promijenila svoj konzervativan stav da ulažu u imovinu koja je prikazana kao iznimno rizična i nestabilna.

“Posljednje izdanje BlockFijeve ankete Women x Crypto otkriva da mnoge žene za svoje prvo ulaganje odabiru kripto tržište. I dok je veća vjerojatnost da će mlađe, digitalne generacije prihvatiti kripto, Gen X i Baby Boomers također su otvoreni za kripto ulaganja. Zanimljivo će biti vidjeti prihvaćanje kriptovaluta kroz generacije”, istaknula je Marquez i dodala kako se nada da će brojke s vremenom rasti.

20% Generacije Z vjeruje da je Bitcoin najbolja dugoročna opcija

Iako veliki broj (41%) žena generacije Z radije ulaže u nekretnine, 20% ih je navelo da je najbolje I najisplativije dugoročno ulaganje Bitcoin.

Čak 69% ispitanih žena izjasnilo se da su kupile kriptovalute za HODL-anje (dugoročno držanje kriptovaluta).

Dok anketa pokazuje sve veći interes žena za ulaganje i usvajanje kriptovaluta, Marquez je istaknula da još uvijek postoji veliki “značajan nesrazmjer između žena koje se osjećaju samopouzdano i sigurno u svojim ulaganjima i onih koje to ne čine”. Upravo zato potrebno je raditi na uklanjanju tog jaza stvaranjem inkluzivnije i obrazovnije zajednice koja će potaknuti više žena da uđu u ekosustav.

Što se tiče omiljenih kriptovaluta u koje žene ulažu, većina ispitanica rekla je da preferira Bitcoin (71%), Dogecoin (42%) i Ethereum (18%).

Statistika u Hrvatskoj pokazuje da jedna petina ispitanika ima iskustva s ulaganjem u kriptovalute, njih 9% trenutno ulaže u kriptovalute, a 11% ih je ulagalo ranije, dok 18% planira ulagati u budućnosti. Među onima koji trenutno ulažu u kriptovalute su češće muškarci nego žene, i to oni s višim osobnim prihodima.
Hrvati ulažu u kriptovalute iz zabave i diverzifikacije investicijskog portfelja (po 32%), ali i kako bi uštedjeli za mirovinu (43%) te brzo i lako došli do zarade (34%).

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X