BlockShow pokrenuo kripto kampanju za rekonstrukciju katedrale Notre Dame

0


BlockShow, međunarodni blockchain event, započeo je sa kampanjom prikupljanja kripto sredstava za rekonstrukciju katedrale Notre Dame.

Na službenom Twitter profilu, tim koji stoji iza BlockShowa otkrio je da su pokrenuli kampanju prikupljanja sredstava za rekonstrukciju Notre Dame katedrale nakon strašnog požara koji je se dogodio 15. travnja.

Postoje dvije adrese na kojima svi zainteresirani mogu donirati u bitcoinu (BTC) i Ethereumu (ETH), a postavljen je i link za “Foundations Du Patrimoine”, koji prihvaćaju donacije u fiat valutama.

National Public Radio (NPR) priopćio je da postoji nekoliko međunarodnih kampanja prikupljanja sredstava za rekonstrukcije katedrale, uključujući GoFundMe i “La Fondation Avenir du Patrimoine a Paris”.

Blockchain tehnologija poboljšava transparentnost donacija 

Prema NPR-u, stotine milijuna dolara do sada su već donirali neki od najpoznatijih Francuza, uključujući obitelj Bettencourt Meyers, Bernarda Arnaulta i Françoisa Pinaulta.

Vijest o stravičnom požaru u pariškoj katedrali privukla je pažnju najutjecajnijih ljudi svijeta, a o tragičnom slučaju oglasio se i bivši predsjednik SAD-a, Barack Obama:

“Notre Dame je jedno od najvećih vrijednosti svijeta. U mislima smo s Francuzima u ovom trenutku žalosti. U prirodi nam je da žalimo kada izgubimo dio povijesti, ali u prirodi nam je i da obnavljamo, koliko god to možemo.”

Predsjednik Europskog Vijeća Donald Tusk izjavio je:

“Htio bih izraziti solidarnost s francuskim narodom, a kao građanin Gdanjska, koji je 90% uništen i spaljen, on je kasnije obnovljen. I vi ćete obnoviti svoju katedralu! Iz Strasbourga, francuske prijestolnice EU, pozivam svih 28 država da sudjeluju u ovom zadatku.”

Kriptovalute i blockchain polako ulaze u sektor dobrotvornih donacija, gdje navodno pružaju veću transparentnost i sigurnost u industriji.

Nedavno su BitPay, američki kripto servis i Zaklada Wikimedia, neprofitna organizacija za donacije koja rukovodi Wikipedijom, započeli zajedničku suradnju kako bi primali kripto donacije.

U prosincu 2018. godine, startup AID:Tech sa sjedištem u Dublinu, ostvario je suradnju s Irskim Crvenim križem kako bi blockchain tehnologiju koristili u novoj aplikaciji koja poboljšava transparentnost donacija.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X