BlockStart program: Nova prilika za financiranje blockchain razvojnih projekata i SME-ova

0

Do 30. rujna startupovi imaju priliku prijaviti se na drugi otvoreni poziv za BlockStart partnerski program te dobiti 20.000 eura za pilot-projekt koji uključuje blockchain rješenja.

BlockStart je paneuropski DLT/blockchain partnerski program koji pruža podršku blockchain/DLT startupovima, kao i malim i srednjim poduzetnicima (SME) u predstavljanju njihovih rješenja na tržištu.

Njegova glavna svrha je olakšati poslovanje i održati partnerstva između DLT/blockchain startupova te SME-a.

Program se sastoji od tri faze (Ideation Kick-off> Prototype> Pilot) i ima fond od 265.000 eura namijenjen financiranju DLT/blockchain tehnologija u područjima FinTecha, ICT-a i maloprodaje, a odabrani startupovi dobit će do 20.000 eura bespovratnih sredstava po pilot projektu. 

Što program nudi?

Ovim partnerskim programom početnicima će se pružiti pristup raznim pogodnostima, koja uključuju besplatno financiranje, mentorstvo te kontakte s investitorima i savjetnicima.

Odabrani startupovi ući će u šestomjesečni program koji započinje prvom fazom pod nazivom Ideation Kick-Off. Nakon toga, slijedi četveromjesečna faza prototipa usmjerena na podršku za DLT/blockchain proizvod.

Tijekom dvomjesečne pilot-faze, startupovi koji rade s blockchainom i DLT-om imat će jedinstvenu priliku za provjeru svojih rješenja i usavršavanje svojih proizvoda, rast poslovanja i usku suradnju s potencijalnim kupcima. Sve navedeno za cilj ima identifikaciju DLT/blockchain rješenja koja najbolje zadovoljavaju potražnju na tržištu.

Kako se prijaviti?

Uvjete za prijavu i sudjelovanje ispunjava svaki europski ili Horizon 2020 startup koji radi s DLT/blockchain tehnologijama u FinTech području, ICT-u i maloprodaji.

Rok za online prijavu je 30. rujna do 17 sati po srednjoeuropskom vremenu. 

Jedan od glavnih ciljeva BlockStarta je poticanje suradnje između krajnjih korisnika – malih i srednjih poduzeća i potencijalnih DLT/blockchain stručnjaka te promicanje znanja o prednostima i mogućnostima tih tehnologija.

BlockStart vodi tim sastavljen od 3 partnera: Bright Pixel, VC investitor, CIVITTA, vodeće konzultantsko društvo za upravljanje inovacijama u Istočnoj i Srednjoj Europi i F6S, vodeće startup zajednice.

Projekt je financiran sredstvima Europskog programa Obzor 2020 (engl. Horizon 2020). Obzor 2020. novi je program Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Više o programu, kriterijima i načinu prijave možete saznati na mrežnim stranicama F6S i Blockstart.eu

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X