Bloombergov analitičar očekuje odobrenje Bitcoin ETF-ova ovaj mjesec

0

Bitcoin ETF ima 75% šanse da bude odobren ovog mjeseca, barem u nekom obliku.

U komentarima ovog vikenda, Eric Balchunas, viši ETF analitičar za Bloomberg, rekao je da su američki Bitcoin ETF-ovi “vjerojatno na rasporedu” za regulatorno zeleno svjetlo tijekom ovog mjeseca.

Bitcoin futures ETF-ovi će prvi biti odobreni?

Kripto listopad je započeo tako što je Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) objavila već uobičajenu odgodu za njih odluku o odobravanju ili ne odobravanju Bitcoin ETF-ova. Različite se prijave, umjesto da budu dopuštene ili odbijene ovog mjeseca, sada počinju obrađivati ​​u studenom. Prema Balchunasu, međutim, vjerojatnije je da će ETF-ovi temeljeni na futuresima proći u sljedećim tjednima.

“Da, SEC je konstantno odgađao odobrenje Bitcoin ETF-a, ali ovo se odnosi na one s fizičkim” backingom” prema Zakonu iz 33.”, rekao je svojim pratiteljima na Twitteru.

“Futures ETF-ovi podneseni prema Zakonu iz 1940. vrlo su “živi” i vjerojatno su na rasporedu (mislimo da postoji 75% šanse da budu odobreni u listopadu).”

Balchunas se pozvao na predsjednika SEC-a Garryja Genslera, koji je prošli tjedan nagovijestio popustljiv stav u vezi sa spomenutim financijskim instrumentima. Na konferenciji Future of Asset Management North America, Balchunas je izjavio kako su sve češće prijave u skladu sa Zakonom o investicijskim društvima u vezi s ETF-ovima koji nastoje uložiti u terminske ugovore Bitcoina kojima se trguje putem CME-a.

“U kombinaciji s drugim saveznim zakonima o vrijednosnim papirima, Zakon iz 1940. godine pruža značajnu zaštitu ulagača u investicijske fondove i ETF-ove.”

Kanadski namjenski Bitcoin ETF, koji je dobio odobrenje početkom godine, nadmašivši time investicijsku ponudu SAD-a, nastavlja jačati.

Trnovit put Bitcoin ETF-ova

Povijest Bitcoin ETF-ova sada se proteže kroz nekoliko godina i viđeno je više trenutaka u kojima su zagovornici bili sigurni da će SEC odobriti njihove prijave.

Izvorno, cjenovno kretanje Bitcoina moglo bi se značajno pomjeriti na temelju glasina vezanih za takve događaje, no taj se učinak s vremenom smanjio.

Bitcoin futuresi su dobili formalno odobrenje u prosincu 2017., točno nekoliko dana prije nego što je Bitcoin dostigao tadašnje najveće vrijednosti od 20.000 dolara, a nakon toga je započeo bear market. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X