Bob Dylan kolekcija izlazi na novom NFT marketplaceu

0

Novi NFT marketplace izgrađen na Solani, Snowcrash, objavio je da su Sony Music i Universal Music Group, dvije najveće glazbene kuće na svijetu službeno potpisale partnerstvo s nadolazećom platformom.

Ove dvije produkcijske kuće objavit će NFT kolekcije Boba Dylana i Milesa Davisa kasnije ove godine, prije šire integracije sa svojim ostalim umjetnicima. Jesse Dylan, sin Boba Dylana, suosnivač je Snowcrasha, koji je ime dobio prema znanstveno-fantastičnom romanu Neala Stephensona iz 1992. koji je također izmislio pojam Metaverse.

Bob Dylan je velika investicija obje izdavačke kuće: Universal je 2020. potrošio oko 400 milijuna dolara na njegov katalog pjesama, dok je Sony kupio njegova prava na snimljenu glazbu za više od 150 milijuna dolara prošle godine.

U izjavi, Dylan mlađi je naveo da je trenutno tržište NFT-ova samo “vrh ledenjaka” i da se odlučio za Solana blockchain jer vjeruje da je to bolje za okoliš.

Snowcrash će se natjecati s postojećim NFT marketplaceima baziranim na Solani kao što su MagicEden i Solanart, dvije vodeće platforme po volumenu trgovanja na tom blockchainu.

Dennis Kooker, Sonyjev predsjednik digitalnog poslovanja, rekao je da Sony Music surađuje sa Snowcrashom kako bi “razvio niz mogućnosti za naše umjetnike s naglaskom na pružanju pristupačnih, korisničkih iskustava i za kreatore i za obožavatelje.”

Ponavljajući ovaj sentiment, Michael Nash, izvršni potpredsjednik Universal Musica, rekao je da, “[NFT] omogućavaju našim umjetnicima i izdavačkim kućama da unaprijede svoj kulturni utjecaj na čelu inovacija.”

Snowcrash također ima joint venture s kripto burzom FTX i strateški je partner Solana Labsa. Glazbena industrija u širem smislu pokazala je veliki interes za NFT-ove kao način za daljnju monetizaciju sadržaja i stvaranje jedinstvenih zajednica, s popularnim umjetnicima kao što su Nas, Steve Aoki i Kings of Leon.

Sony i Universal nisu prve velike glazbene kuće koje su se upustile u Web3 prostor. Warner Music Group ušao je u partnerstvo s blockchain igrom Splinterlands.

Oana Ruxandra, glavna digitalna direktorica i izvršna potpredsjednica poslovnog razvoja u WMG-u, rekla je da je izgradnja prilagođenih tokeniziranih igara omogućila WMG-u da, “otključa nove tokove prihoda za naše umjetnike koji imaju interes za taj prostor, uz podizanje uloge fandoma i zajednice.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X