Borba Bitcoin bullova i bearova za 40.000$

0

Bitcoin se u srijedu vratio na cijenu od 40.000 dolara nakon što su bullovi uspjeli kratkoročno prevladati bearove.

Idućih dana ćemo vidjeti u kakvom smo trendu

Podaci s TradingViewa pokazali su da su je Bitcoin tijekom noći dosegnuo 40.200 dolara, nakon što je najveća kriptovaluta zatvorila osam uzastopnih zelenih dnevnih “svijeća”.

Investitori su u početku bili skeptični prema jačini ovog impulsa. On je počeo u ponedjeljak, nakon što je Bitcoin naglo skočilo iznad 40.000 dolara, a zatim je uslijedila korekcija od oko 9%.

Za Sama Trabucca, poznatog kripto trgovca iz Alameda Research, takvo ponašanje nije iznenadilo na temelju prethodnih trendova, ali tvrdi da će sljedećih nekoliko dana biti “napeto”. Tvrdi da se iz ove pozicije može dogoditi puno toga s obzirom na to da se povijesno vode velike bitke bullova i bearova oko okruglih cifri.

„Ali 40 tisuća dolara je lokalni maksimum, tako da postoji i puno potencijala da short pozicije koje se stavljaju puno niže budu likvidirale ako se rast nastavi. Sljedećih bi nekoliko dana trebalo biti zanimljivo. “

Njegova su predviđanja došla jer su short pozicije ipak ostale niske na kripto burzi Bitfinex tog dana i ranije ovog mjeseca. Nagli rast cijene Bitcoina osjetno je utjecao na kratkoročni pritisak cijena.

U međuvremenu je ispitivanje razina kupnje i prodaje na najvećoj kripto burzi Binance pokazalo da 38.500 dolara raste kao najbliža support razina Bitcoina, a 41.000 dolara također se učvršćuje kao resistance.

“Fear and Greed” na razini koja nije viđena od svibnja

Ovotjedna je promjena cijena imala znatan utjecaj na sentiment kripto tržišta. Prema Crypto Fear & Greed Indexu, strah je umalo nestao iz sentimenta sudionika na tržištu. Mjera ovog indexa dosegla je 50, odnosno “neutralno” područje, prvi put nakon svibanjskog pada cijena najveće kriptovalute, a i cijelog tržišta.

Izvor: Alternative.me

Indeks se udvostručio u samo dva dana, a prošli je tjedan postigao iznimno niskih 10 od 100, što odgovara tržišnom osjećaju “ekstremnog straha”. Unatoč tome, i dalje postoji prostor za rast, a najviša razina indeksa zabilježena je u travnju kada je vladala “ekstremna pohlepa” popraćena vrijednošću 95 od 100 bodova.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X