Brazil planira uvesti nultu stopa poreza na “zeleni” Bitcoin mining

0

Novi prijedlog u brazilskom Kongresu poziva na oslobađanje od poreza na uvoz opreme za mining kriptovaluta i na svaki mining koji se provodi korištenjem obnovljivih izvora energije.

Izvješće brazilskog medija Seudinheiro od 4. prosinca objašnjava da bi niz novih prijedloga brazilskih zakonodavaca mogao smanjiti kritike koje kriptovalute dobivaju u najvećoj zemlji Južne Amerike. U kongresu je također iznesen prijedlog da se Bitcoin smatra valutom, a ne robom. Ako ovaj prijedlog prođe, kripto burze će moći pružati financijske usluge i izdavati zajmove brazilskim stanovnicima.

Brazil bi mogao postati meka Bitcoin mininga

Senator Irajá Silvestre Filho iznio je sva tri prijedloga kongresu. Trenutno je nejasno koliku podršku prijedlozi imaju u zakonodavnom tijelu, ali postoji velika podrška brazilske kripto zajednice. Ray Nasser, izvršni direktor Arthur Mininga, rekao je da bi Brazil mogao postati globalna “Meka mininga”, ako Brazil usvoji oslobođenje od poreza na minere kriptovaluta.

Pod uvjetom da kriptovaluta postane legalna valuta, Središnja banka Brazila smjela bi izdati digitalnu valutu središnje banke (CBDC). To bi Brazil stavilo među devet drugih zemalja ili jurisdikcija koje trenutno izdaju CBDC svojim stanovnicima.

Brazil trenutno proizvodi nešto manje od polovice svoje električne energije iz obnovljivih izvora, prema Međunarodnoj trgovinskoj administraciji. Taynaah Reis, izvršni direktor Moeda, brazilske blockchain financijske tvrtke, izjavio je:

“Kripto sektor brzo raste u Brazilu i regulatorna tijela su bila vrlo proaktivna u poticanju mininga i izradi politika o najboljim praksama dok su velike tvrtke najavljivale svoje planove o uključivanju u sektor kriptovaluta.”

Reis je također rekao da će mineri morati registrirati svoju opremu kod brazilske vlade kao sredstvo za praćenje ekosustava. Postoje problemi s opskrbom električnom energijom u Brazilu, zbog kojih racioniranje struje postaje stvarnost. Racioniranje električne energije je proces u kojem mali dijelovi zemlje dobivaju manje količine energije kako bi se zaštitila cjelokupna elektroenergetska mreža.

Rudá Pellini, predsjednik Arthur Mininga, rekao je da, iako se Brazil bavi racioniranjem električne energije, ne vidi povećanje broja Bitcoin minera kao prijetnju opskrbi električnom energijom:

“Jedan od glavnih problema u energetskom pitanju u Brazilu je prijenos. Imamo veliki energetski višak u zemlji i moguće je promovirati veća ulaganja u proizvodnju čiste energije.”

Na primjer, opskrba električnom energijom je stalni problem u Kazahstanu, koji je postao druga najveća svjetska sila u Bitcoin miningu, a sudeći po svemu, Brazil ga planira prestići na ljestvici.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X