Britanski regulator pokušava ocrniti kripto burzu Kraken!

0

Regulatorno tijelo zaduženo za financijska poslovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu upozorilo je kripto burzu Kraken o njihvoom poslovanju “na otoku”. Financial Conduct Authority (FCA) tvrdi da Kraken nije ovlašten za rad u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kraken je jedna od najboljih i najstarijih postojećih kripto burzi, a postoji od 2011. godine. Međutim, FCA je u svom priopćenju usporedio Kraken s “prevarantima”.

Ima li naznaka da Kraken obavlja ilegalne djelatnosti?


U izjavi, FCA daje savjet kako se potrošači mogu zaštititi od neovlaštenih tvrtki, aludirajući na Kraken. FCA je pod dojmom da je korištenje Kraken-a izuzetno rizično, unatoč tome što je među najbolje ocijenjenim kripto burzama na cijelom tržištu.

S obzirom na to da je Kraken postoji toliko dugo te nije imao većih problema s korisnicima, čini se da FCA ima agendu pomoću koje želi ocrniti ovu kripto burzu u očima javnosti. Ove optužbe su na staklenim nogama jer se u izjavi ne spominje zašto su Krakenovi korisnici u opasnosti.

Dok optužuju druge za neregularnost u poslovanju, FCA je nedavno ugrozila privatne podatke korisnika uslijed masovnog curenja podataka.

Britansko regulatorno tijelo nije sklono kripto industriji

FCA je poznata po tome što često radi probleme sudionicima u industriji kriptovaluta. Trenutno su sve kompanije za kripto imovinu pod nadležnošću tog britanskog regulatornog tijela. Svi koji se bave kriptovalutama na britanskom području, moraju platiti iznimno veliku naknadu kako bi im FCA odobrio poslovanje.

Osim trgovanja i općenitog rada s kriptovalutama, FCA također učestalo “napada” tržišta izvedenih derivata koji u podlozi imaju kriptovalute. Pokušava ih potpuno zabraniti od početka 2018. godine. Prijedlog za zabranu je službeno predstavljen krajem 2019. i još čeka odobrenje.

Iako FCA ne želi izravno zabraniti kriptovalute, njihovo djelovanje zasigurno blokira popularizaciju kripto industrije. Također se nadaju da će izvući prevelik iznos naknada od tvrtki i burzi povezanih s blockchainom.

Dok FCA smatra Kraken „neovlaštenim“ za poslovanje, bilo bi primjereno kada bi se na trenutak osvrnuli na svoje poslovanje te ga učinili transparentnijim u pogledu politike upravljanja osobnim podacima i ometanja aktera koji su tijekom godina izgradili kvalitetnu reputaciju u kripto prostoru.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Comments are closed.

X