Britansko nadzorno tijelo za financije upozorava na kripto klon kompanije

0

Primarni financijski regulator Ujedinjenog Kraljevstva, Uprava za financijske poslove (Financial Conduct Authority – FCA), u svom je priopćenju upozorio javnost da je ICAP Crypto klonirana kompanija.

Prema izvještaju, ICAP Crypto je klon kompanija ICAP Europe Limiteda. Klon kompanije su vrsta prijevare u kojoj prevaranti koriste informacije legitimnih kompanija u pokušaju da potencijalne klijente uvjere da su autentični.

U ovom slučaju, ICAP Europe Limited legitimna je kompanija koja je ovlaštena od strane FCA, a njeni podaci i informacije koriste se u prijevari od strane “kompanije” sličnog naziva ICAP Crypto, koja nije ni ovlaštena niti registrirana od strane FCA.

FCA je 2018. godine izdala upozorenja za najmanje dvije klon kompanije povezane sa kriptovalutama. Prvi klon, Fair Oaks Crypto, pokušao je zbuniti klijente tvrdeći da je povezan s kompanijom Fair Oaks Capital. Drugi klon, Good Crypto, koristio se prijevarom tako što je lažno predstavio neke od  informacija o registraciji legitimne kompanije Arup Corporate Finance kao svoje vlastite.

FCA je ovaj tjedan piopćila da su kripto i forex investitori u Velikoj Britaniji od 2018. do 2019. godine putem prijevara oštećeni za preko 34 milijuna dolara. FCA razmatra i zabranu “visoko rizičnih derivatnih proizvoda povezanih s kripto sredstvima”.

Također, FCA je nedavno u svoj regulatorni sandbox prihvatila tri blockchain kompanije. Prema FCA, prethodni odobreni blockchain projekti uključuju rješenja za digitalni identitet, platforme koje tokeniziraju izdavanje financijskih instrumenata i usluge čiji je cilj olakšavanje većeg pristupa financijskim uslugama za ugrožene potrošače.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X