Broj adresa koje drže bar 1 BTC narastao na milijun

0

Broj Bitcoin novčanika koji sadrže jedan cijeli BTC ili više premašio je milijun. Prekretnica od milijun tzv. “wholecoinera” dosegnuta je 13. svibnja, navodi Glassnode.

Kako je cijena Bitcoina pala više od 65% tijekom prošle godine, broj adresa novčanika koji drže jedan ili više bitcoina naglo je porastao, a najznačajniji valovi dogodili su se tijekom akutnog pada tržišta u lipnju i od 11. studenog, dana kada je propao FTX i nakon toga podnio zahtjev za stečaj.

Ukupno, 190 000 ili više “wholecoinera” dodano je od početka veljače 2022. jer je cijena bitcoina pala sa svojih najviših vrijednosti u studenom 2021. godine. Suosnivač Glassnodea, Negentropic, rekao je na Twitteru da je najbolje vrijeme za kupnju BTC-a kada je “krv na ulicama” (izvorno: When there’s blood in the streets its time to buy).

Rastući trend unatoč volatilnosti tržišta

Njegovi komentari dolaze u svjetlu brojnih bankrota velikih banaka u Sjedinjenim Državama, kao i nakon mogućeg pauziranja povećanja kamatnih stopa u nadolazećim mjesecima od strane FED-a.

Ovo su neki od razloga zašto su iz Glassnodea rekli da “ostaju uvjereni” da bitcoin može dosegnuti cijenu od 35.000 dolara u srednjoročnom razdoblju. Dok okrugli broj od “jedan milijun” adresa označava novi rekord, treba naglasiti da jedna adresa BTC novčanika ne predstavlja uvijek jednu osobu.

Mnogi kripto investitori imaju više BTC adresa, a neke pripadaju velikim institucijama poput burzi kriptovaluta i investicijskih tvrtki koje obično posjeduju velike iznose bitcoina.

Prema podacima pružatelja kripto analitike CoinGlass, od otprilike 19 milijuna bitcoina koji su trenutno u optjecaju, 1,89 milijuna ovih BTC-a vrijednih 50,7 milijardi dolara drži se na glavnim centraliziranim burzama kao što su Binance i Coinbase.

Nadalje, nevjerojatnih 3 milijuna BTC-a, vrijednih 80,4 milijarde dolara, što čini 17% ukupne cirkulirajuće ponude, “zauvijek je izgubljeno”, prema procjenama Glassnodea.

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X