Broj ljudi koji preferiraju kripto nad dionicama se udvostručio

0

Novo istraživanje agregatora potrošačkih podataka CivicScience pokazalo je da sve veći broj ulagača prodaje svoje dionice kako bi kupili više kriptovaluta.

Pitanja za istraživanje poslana su osobama starijim od 18 godina u Sjedinjenim Državama u različito vrijeme tijekom 2021. Svako je pitanje poslano između 1.000 i 40.600 ispitanika. Od 3700 ispitanih, broj onih koji su rekli da će vjerojatnije uložiti svoj novac u kriptovalute nego u tradicionalne dionice porastao je za 140% u samo pet mjeseci.

Još u lipnju samo je 10% ispitanika reklo da će vjerojatnije uložiti svoj novac u kriptovalute nego u tradicionalne dionice, a taj broj je u studenom porastao na 24%. Zanimljiv podatak je da su oni koji su rekli da “vrlo pomno” ili “donekle pomno” prate financijsko tržište i gospodarstvo, podložniji prelasku iz tradicionalne financijske imovine u kriptovalute.

Izvor: Civic Science

Od 1285 ispitanika koji su rekli da “vrlo pomno prate tržište”, 40% je reklo da su oni ili netko koga poznaju prodali svoje dionice kako bi kupili kriptovalute. Taj je postotak pao na 30% za one koji “donekle pomno” prate tržište i oko 17% za one koji su rekli da “uopće ne prate tržište”.

Izvor: Civic Science

Otprilike 44% od 1988 ispitanika koji su prodali dionice za kriptovalute reklo je da su prodali manje od 10% svog portfelja. No, otprilike jedna petina prodala je više od polovice svoje dioničke imovine kako bi kupila kriptovalute, što je Zack Butovich iz CivicSciencea opisao kao “šokantno značajan broj”. 

Prema svojoj web stranici, CivicScience svoje podatke dobiva putem partnerstava za digitalne i mobilne sadržaje. CivicScience je također otkrio da broj onih koji nisu zainteresirani za blockchain tehnologiju nastavlja opadati, s 80% u svibnju ove godine na 68% trenutno na temelju 40.571 odgovora od 1. svibnja do 6. prosinca.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X