Broj Polygon adresa porastao za 330% i nakratko pretekao Ethereum

0

Layer 2 protokoli doživjeli su ogroman rast ove godine, a jedan od njih je nakratko nadmašio mrežu za koju je rješenje za skaliranje, u smislu aktivnih adresa.

Prema suosnivaču protokola Mihailu Bjeliću, broj dnevno aktivnih jedinstvenih adresa na layer 2 rješenju Polygon premašio je one Ethereuma. Prema njegovim statistikama, Polygon je 27. rujna imao 351.000 dnevnih aktivnih adresa, dok je Ethereum imao 326.000.

Prema Polygonscanu, broj aktivnih adresa skočio je 20. rujna, dosegavši ​​vrh od 426,586 27. dana, prije nego što je pao na 385,740. Etherscan izvještava da je dnevni broj aktivnih adresa Ethereuma iznosio 457.402, 29. rujna, tako da su u ovom trenutku on i Polygon relativno jednaki po toj metrici.

Izvor: Twitter

Broj aktivnih adresa na Polygonu porastao je za 330% u posljednja 3 mjeseca, dok je broj Ethereum adresa zapravo pao za 12% u istom razdoblju.

Što se tiče kumulativnih jedinstvenih adresa, Ethereum je daleko ispred sa 170,8 milijuna od 29. rujna prema Etherscanu, dok je Polygon jučer imao 89 milijuna ukupnih adresa. Međutim, Polygon (bivši Matic) je lansiran u veljači pa se njegov rast dogodio u dosta kraćem vremenskom razdoblju.

Poligon trenutno ima veći broj transakcija prema Polygonscanu s ukupno 5,7 milijuna transakcija zabilježenih za 29. rujna u usporedbi s 1,1 milijun na Ethereum layer 1. To se uvelike može pripisati visokim naknadama za transakcije na Ethereumu koje su se nedavno ponovno povećale.

DeFiLlama trenutno izvješćuje da je ukupna zaključana vrijednost (TVL) svih protokola na Polygonu 4,81 milijardi dolara, no više se nego prepolovila od svojih najvećih razina sredinom lipnja od 10,54 milijardi dolara. Najpopularniji protokol na mreži je platforma za flash zajmove Aave koja ima 1,77 milijardi dolara TVL -a, odnosno 37% ukupnog iznosa.

Polygon je dobio veliko odobrenje u svibnju kada ga je milijarder ulagač Mark Cuban dodao u svoj portfelj. Njegov izvorni token, koji se još uvijek naziva MATIC, u posljednja je 24 sata narastao za 5,2% i dosegao 1,14 dolara prema CoinGecku.

Naknade za transakcije Ethereuma ponovno su skočile posljednjih dana što je pridonijelo povećanju aktivnosti na layer 2 protokolima. Prema Bitinfochartsu, prosječna transakcijska cijena na Ethereum mreži trenutno je oko 23 dolara. Složenije operacije, poput zamjene DEX tokena ili interakcija s pametnim ugovorom, mogu koštati čak 66 dolara prema Etherscanu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X