Bullish trend za BTC i ETH!

0

U petak se cijena Bitcoina napokon uspjela probiti iznad “simetričnog trokuta” gdje je cijena stagnirala zadnjih 30 dana. Nakon što se dnevna cijena svaki dan zatvarala ispod razine od 11.000 dolara, napokon je probila tu razinu te se popela na 11.448 dolara. Ova novina na tržištu vraća opciju rasta Bitcoina do 12.000 dolara u kraćem roku.

Osmog listopada kripto analitičar Micheal van de Poppe objasnio je njegov pogled na trenutno stanje tržišta:

“Ako cijena Bitcoina probije kroz resistance razinu od 11.100 do 11.300 dolara, može se očekivati nastavak bullish segmenta prema 12.000 dolara. Zbog toga je područje od 11.100 do 11.300 dolara kritična zona za nastavak rasta.”

O čemu ovisi trenutno kretanje cijene?

Trenutno se cijena drži oko 11.350 američkih dolara i nailazi na otpor oko 11.500 dolara, što je točno vrh “svijeće” na grafu od 3. rujna. Tada je Bitcoin pao za 13% na 9.960 dolara. Ova se razina poravnava s VPVR node-om koji se proteže od 11.400 do 11.740 dolara, ali ako bullovi uspiju probiti ovu resistance razinu, moguć je još jedan rast do 12.000 dolara.

U dnevnom vremenskom okviru indeks relativne snage popeo se na 65 što je bullish signal, a MACD histogram jasno odražava trenutni pozitivni zamah Bitcoina.

Izvor: TradingView

Kao što je uvijek slučaj, dnevni trgovci trebali bi dobro paziti na volumen trgovanja jer je njegov nedostatak tijekom posljednjih 30 dana primarni razlog zbog kojeg je cijena Bitcoina stagnira i ostala je ispod 11.000 dolara.

Uz Bitcoin rastu i Altcoini

Cijena Ethera također je krenula u bullish zaokret, probivši ključnu liniju negativnog trenda na 378 dolara.

U vrijeme pisanja ovog članka, Ethereum nailazi na resistance razinu od 375 dolara, gdje postoji veliki volumen VPVR nodea koji se proteže od 376 do 389 dolara. Ako bullovi uspiju zadržati trenutni trend i progurati se kroz ovu resistance zonu, cijena Ethera mogla bi doseći 419 dolara.

Izvor: Coin360

Prema CoinMarketCap-u, ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta sada iznosi 361,5 milijardi dolara, a indeks dominacije Bitcoina trenutno iznosi 58,4%, što je normalno u posljednje vrijeme. Kako se dogodio rast Bitcoina i Ethera, većina altcoina slijedila je njihov primjer s dvoznamenkastim profitima. Cardano (ADA) je narastao za 10,19%, Chainlink (LINK) za 11,4%, a Aave (LEND) za impresivnih 15%.

Ovo nije financijski savjet, članak predstavlja naše viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja. Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X