Buy pozicije za Bitcoin na najvišim razinama u zadnjih pola godine!

0

Pozicije za kupovinu (buy position) Bitcoin-a na Bitfinexu porasle su na razine koje nisu viđene od veljače. S druge strane, prodajne (sell) pozicije su oko njihove najniže razine ikad, javlja BeinCrypto.

Reakcija tržišta na nekidašnji pad cijene

Nakon što je doživio pad cijene u proteklih tjedan dana, bitcoin se jučer znatno oporavio s najniže cijene do koje je došao, cijene od 6.600 dolara. U trenutku pisanja članka, bitcoinom se trguje pri cijeni od oko 7.150 dolara, bikovi pokušavaju pogurati cijenu prema gore i čini se da trenutno imaju momentum koji bi mogao prouzročiti značajniji rast cijene.

Podaci prikupljeni s kripto mjenjačnice Bitfinex-a ukazuju na to da bullish momentum i dalje raste, dok je naloga za prodaju na burzi sve manje. Kao što je istaknuo Mati Greenspan (@MatiGreenspan), buy pozicije za BTC / USD od jučer (25.11.) su skočile na razine koje nisu viđene od veljače. S druge strane, prodajne (sell) pozicije za BTC / USD pale su i trenutno stagniraju na tim razinama bez naznake skorog pomaka.

Neki međutim kritiziraju Greenspana zbog njegove analize koju je pretežno temeljio na podacima s mjenjačnice Bitfinex. Prema CoinMarketCap-u, Bitfinex ima samo 2,3 milijuna dolara ‘stvarne likvidnosti’ na svom paru BTC / USD. Dakle, izvlačenje dugoročnih zaključaka iz ovih brojeva doista nije u potpunosti pouzdano, kako to @Stepan_Kremzer ističe u odgovoru na Greenspanov tweet.

Ipak, Greenspan vjeruje da su ti pokazatelji očigledni na cijelom tržištu. Očekuje da će cijena bitcoina pomaknuti još više, sugerirajući da je trenutni resistance samo kratkoročan.

Zašto whaleovi akumuliraju bitcoin?

Usprkos relativno uzburkanom tržištu, određeni veliki tržišni igrači udvostručili su svoje udjele u bitcoin-u. Jučer je BeInCrypto izvijestio da je jedan od whaleova dodao 14.074 BTC-a svojemu bitcoin portfelju, čime ukupan iznos njegovog bitcoin portfelja iznosi 31.850 BTC-a (231 milijuna američkih dolara). Prije dva dana, još je jedan whale preselio je bitcoin vrijedan 337 milijuna dolara s troškom transakcije od samo 0,40 dolara. Ukratko, kad ste u nedoumici, slijedite novac, kažu stručnjaci. Bitcoinova aktivnost na blockchainu izgleda prilično aktivno u zadnje vrijeme.

Ostaje za vidjeti hoće li ovaj skok u buy poziciji para BTC / USD potrajati, ali čini se da mnogi “mali” trgovci očekuju daljnji porast cijene. Bikovi će pokušati iskoristiti ovaj zamah, ali ako ne uspiju, ponovno bismo mogli vidjeti pad na razinu od 7000 USD.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png


* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X