Bybit će lansirati Mastercard debitnu karticu

0

Kripto mjenjačnica Bybit sa sjedištem u Dubaiju planira lansirati novu Mastercard debitnu karticu koja će korisnicima omogućiti kripto plaćanja roba i usluga diljem SAD-a i u nekim europskim državama.

Bybit kartica radit će na platnoj mreži Mastercard, a usluga počinje lansiranjem besplatne virtualne kartice za online kupnju, dok će fizičke debitne kartice biti dostupne u travnju 2023.

Podizanja na bankomatu i globalna plaćanja bit će ograničena na agregirane fondove kriptovalute korisnikovog Bybit računa.

Korisnici će morati imati minimalni kripto saldo u vrijednosti od deset funti ili eura za kripto plaćanja, a Bybit će naplatiti naknadu od 9% za kripto konverziju. Za plaćanja u stranoj valuti primjenjuje se dodatna naknada za forex od 0,5 posto. Ako saldo odabrane kriptovalute nije dovoljan, transakcija će biti odbijena, a mjenjačnica će privremeno zadržati sredstva korisnika dok trgovac ne dovrši transakciju.

Plaćanja će automatski pretvoriti stanja početnih kriptovaluta (Bitcoin, Ether, USDC, USDT ili XRP) u eure ili funte, ovisno o zemlji prebivališta korisnika, a kartice izdaje londonski pružatelj rješenja za plaćanje Moorwand.

Kartice će biti dostupne stanovnicima Velike Britanije i nekim zemljama unutar Europskog gospodarskog prostora, a korisnici će morati dostaviti putovnicu ili osobnu iskaznicu i dokaz o adresi kako bi dovršili postupak provjere identiteta.

Uvođenje Bybitove ponude virtualnih i fizičkih debitnih kartica dolazi nekoliko dana nakon što je burza sa sjedištem u Dubaiju objavila da će zaustaviti bankovne prijenose američkih dolara. Obustavu dolarskih depozita i isplata jedan od partnera za obradu pripisao je “prekidima usluge”.

Korisnici Bybita mogu nastaviti polagati depozite u američkim dolarima koristeći Advcash novčanik i kreditne kartice, dok se korisnici pozivaju da do 10. ožujka obave isplate u američkim dolarima na čekanju.

Platne mreže favoriziraju centralizirane stablecoine

U međuvremenu, platne mreže kao što su Mastercard favoriziraju centralizirane stablecoine nad decentraliziranim jer ih mogu otkupiti za fiat valute bez konverzije.

Stablecoini predstavljaju ključnu vezu između decentraliziranog i tradicionalnog financijskog svijeta. Oni su usko povezani s vrijednošću određene fiat valute putem algoritama koji se koriste za podržavanje drugih kriptovaluta ili imovine izvan blockchaina, poput državnih obveznica.

Mastercard i druge platne mreže mogu kupiti stablecoine za fiat valute bez potrebe za konverzijom. Međutim, centralizirani stablecoini su češće prihvaćeni u odnosu na decentralizirane.

Decentralizirani stablecoini mogu predstavljati veći rizik za platne mreže od centraliziranih jer njihove slabosti često postaju očite tijekom razdoblja tržišnog stresa.

Nedavno partnerstvo između Mastercarda i tvrtke Immersve omogućuje korisnicima plaćanje virtualnih i fizičkih proizvoda i usluga putem Mastercardove mreže. Kupci plaćaju kriptovalutama pomoću samopohranjenih novčanika, a nakon uspješne transakcije, kriptovaluta se pretvara u USDC stablecoin za namiru u fiat valuti na Mastercard mreži.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X