Cardano lansirao pametne ugovore na svom blockchainu!

0

Cardano je 12. kolovoza na Twitteru napisao da je dugo očekivana nadogradnja uspješno dovršena u epohi 290, što je omogućilo stvaranje i izvršavanje pametnih ugovora na javnom Cardano blockchainu.

Cardano: “Još su “rani dani” projekta”

Unatoč proslavi prekretnice, Cardano napominje da su još uvijek “rani dani za projekt” te da njihova “misija sada počinje” u postu objavljenom istog dana:

“Ovdje misija zaista počinje dok mi – cijela zajednica – počinjemo ostvarivati ​​viziju na kojoj smo svi tako dugo radili. Izgradnja decentraliziranog sustava koji proširuje ekonomski identitet i mogućnosti svima, svugdje. ”

Alonzo fork omogućuje pisanje pametnih ugovora za Cardano pomoću Plutus skripti, koje tim opisuje kao “namjenski programski jezik za razvoj pametnih ugovora i platformu za izvršavanje koristeći funkcionalni programski jezik Haskell”. Međutim, Cardano potiče svoju zajednicu da održi razumna očekivanja od Alonza, navodeći:

“Na ovoj nadogradnji počivaju velika očekivanja. Neka od njih su nerazumna. Posmatrači Cardana možda očekuju sofisticirani ekosustav decentraliziranih aplikacija spremnih za potrošače koji su dostupni odmah nakon nadogradnje. ”

Cardano je javni blockchain koji je osnovao suosnivač Ethereuma Charles Hoskinson, a razvila ga je njegova tvrtka IOHK. Iako se Cardano obvezao parirati dominaciji Ethereuma u sektoru DeFi-ja i Web3 aplikacija, projekt je prikupio kritike zbog toga što do sada nije isporučivao funkcionalnost pametnih ugovora, unatoč tome što je pokrenut u rujnu 2017. godine.

Projekt naišao na kritike dijela kripto zajednice

Dominic Williams, osnivač platforme Internet Computer, kritizirao je Cardano zbog vremena koje je protokolu bilo potrebno za pokretanje pametnih ugovora, rekavši: “Zadivljuje me da je ovaj projekt na tržištu već dvije godine i tek sad dodaje podršku za pametne ugovore i ljudi su zadovoljni ovim napretkom. ” Cardano je također početkom rujna naišao na problem nakon što je prvi DApp koji je pokrenuo na svojoj testnoj mreži naišao na probleme koji se odnose na neuspješnu istovremenu obradu transakcija

Anthony Sassano je nakon ovoga putem Twittera kritizirao Cardano:

“Ozbiljno 6 godina “recenziranih” istraživanja i tržišna kapitalizacija od 90 milijardi dolara kasnije, a prvi dapp na Cardanu ne može čak ni obraditi istodobnu transakciju”

Cardano je od tada pokušao odgovoriti na kritike, tvrdeći da DApp-ovi izgrađeni na protokolu “nisu ograničeni na jednu transakciju po bloku“. Morati ćemo pričekati na konačni rezultat ove prepirke pošto se DeFi ekosustav tek treba izgraditi na Cardano blockchainu. Poznato je da se Charles Hoskinson zalaže za akademski pristup razvoju Cardana te je zbog toga bilo potrebno nekoliko godina da lansiraju pametne ugovore. Vrijeme će pokazati hoće li se pristup pokazati ispravnim na kripto tržištu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X