CEBE: Zagrijavanje

3

U Beču se od 31.05. do 01.06. održavala prva bitcoin konferencija pod imenom Central European Bitcoin Expo (CEBE). Organizator je bio Andrej Šebesta, a sudjelovali su predavači i izlagači iz cijelog svijeta: od Slovenije do Nizozemske, Amerike i Australije. Konferencija se sastojala od dva dijela: predavanja o temama iz bitcoin svijeta te izložbenog dijela sa štandovima s proizvodima i uslugama vezanim za bitcoin.

Na put me povezao Vedran Kaić, jedan od dvojice developera Bspenda, a s nama su išli njegovi prijatelji Ivan zvan Šime i Bojana “Svi su ludi za Mary” Diaz. Krenuli smo u petak 30.05. u poslijepodnevnim satima te u Beč stigli oko 21 sat usprkos tome što su nas u Hrvatskoj zaustavili zbog prebrze vožnje, u Beču slikali zbog iste te nas zaustavila random policijska kontrola.

Ekipa

Ivan, Vedran i Bojana

Po dolasku odmah smo proslijedili u kafić Diesel’s gdje smo popili pivu i platili bitcoinima. Diesel je prvi kafić u Beču koji prihvaća bitcoin pa ako ste u Beču, navratite. Tamo smo upoznali i osobu zaduženu za uvođenje bitcoina u taj kafić te popričali s njim o tehničkim detaljima samog postupka. Svi smo bili uzbuđeni zbog plaćanja bitcoinom, a najviše konobar koji nam je umjesto 31 euro, pivu skoro naplatio 31 BTC.

Diesel's

Diesel’s

Zatim je bilo vrijeme za spavanje jer su nas sutra čekala predavanja, postavljanje Bsped štanda te promoviranje HBP-a.

Share.

About Author

Master's degree in information and communication technology. Currently working as software developer at Ericsson Nikola Tesla. Interested in the future of technology. Bitcoin enthusiast.

3 Comments

  1. Wow, kako je dobro bilo negdje platit pivu sa BTC!!! Prvom prilikom moram isprobat taj kafić 😉

    • Vidreven on

      Nažalost čast je pripala drugom Vedranu koji je inzistirao da on plati jer čeka to od Zagreba 🙂

Leave A Reply

X