Centralna banka Kine u pregovorima s Coinbase i Ripple-om

0

Nedavna događanja svjedoče kako je centralna banka Kine – People’s Bank of China (PBoC) posjetila Coinbase i Ripple te razgovarala o značajnim promjenama i povećanjima kriptovalute.

Nakon što vrijednost Bitcoina bilježi sve veći porast i privlači pozornost značajnih investitora postao je zanimljiv i poduzećima koja traže načine na koji da povežu svoje poslovanje s kriptovalutama i popratnim platformama.

Ripple investitori posvetili su veliku pozornost suradnji između Ripple i Kine jer su svjesni kako će to ojačati ovu kriptovalutu.  

Odakle uopće Ripple?

Iza imena Ripple zapravo stoji  naziv Opencoin, poduzeće koje je smješteno u San Franciscu u Kaliforniji, glavna djelatnost Rippla jest bavljenje  digitalnom razmjenom valuta  te samim globalnim plaćanjem.

Ulazak na Kinesko tržište

Kina je ogromno tržište s visokim potencijalom te upravo iz toga razlog sam Ripple već si dulje vrijeme pokušava otvoriti vrata na ovom tržištu.

Sama Kina nastoji proširiti svoje veze na svjetskom tržištu trgovine, a kako bi bila što konkurentnija, traži opcije koje će zahtijevati niske naknade transakcija, a ujedno osiguravati jeftin i brz protok plaćanja. Poznavajući Kinu koja uvijek slijedi stroge propise i želi osigurati maksimalnu sigurnost u bankarskim i financijskim transakcijama suradnja sa Ripple bit će odgovor na njezina pitanja.

Obostrano zadovoljstvo

Ripple je već javno obznanio proširenje poslovanja na Kinesko tržište i suradnju s Kineskom centralnom bankom, dok s druge strane Kina još uvijek istražuje digitalne valute i mogućnost imanje iste.

Predstavnici Kineske središnje banke pregovaraju o mogućnostima javne Blockhain platforme tzv. Ripple Consensus Ledger. Također, predstavnici iz Ripple-a održali su prezentaciju ispred Kine i SAD-a u kojoj su istaknuli važnost promicanja financijske tehnologije na javni Blockchain.

Vijest o proširenju Ripplea i suradnja s Kineskom centralnom bankom još uvijek nije službeno potvrđena, ali investitori se veoma vesele suradnji koja se nagoviješta.

Source: cointelegraph.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X