Još jedna Azijska država zabranjuje Bitcoin

0

Vijetnamska centralna banka, State Bank of Vietnam je proglasila korištenje digitalnih valuta u državi ilegalnim.

Prema novom monetarnom zakonu koji bi se trebao početi provoditi od Q1 2018, Bitcoin i ostale kripto valute će se smatrati ilegalnim i njihova upotreba neće biti dozvoljena u državi. Zakonom će također biti utvrđeno da su jedini legitimni načini plaćanja u državi oni koji su dozvoljeni i kontrolirani od strane centralne banke Vijetnama. najavljuju da će nakon donošenja ovoga zakona svi oni koji budu uhvaćeni u korištenju digitalnih valuta biti novčano kažnjeni.

Do sada je Vijetnam gledao pozitivno na Bitcoin, te su dvije najveće Bitcoin mjenjačnice u državi (VBTC i Bitcoin Vietnam) poslovale bez ikakvih problema. U Augustu, 2017, je njihov premijer dao zeleno svjetlo za prijedlog da se do kraja 2018-te Bitcoin prepozna i bude u primjeni kao formalna metoda plaćanja. Ali nešto se očito u međuvremenu promijenili, vrlo vjerojatno strah vlade i banke da će izgubiti kontrolu nad monetarnim sustavom.

Posljedice zabrane za tržište

Ova zabrana digitalnih valuta dolazi baš u vrijeme dok Bitcoin, kao vodeća kripto valuta, probija nove rekorde, te se trenutno kreće iznad $6000. Hoće li ovo imati utjecaj na građane koji posjeduju kripto valute? Vrlo vjerojatno neće, jedino što država može napraviti u ovome trenu je pokrenuti kampanju protiv Bitcoina, te limitirati poslovanje kompanijama koje rade sa kripto valutama.

Ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, pogledajte naš članak sa opisanim koracima kako kupiti Bitcoin preko platforme Coinbase direktno sa svojom bankovnom karticom.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X