Chainlink izbacio staking i novi roadmap

0

Prilike za pasivni prihod jedna su od najvećih prednosti u ekosustavu kriptovaluta jer ulagačima daje laku priliku da povećaju veličinu svog portfelja bez obzira na svakodnevne promjene cijena.

Najnoviji token koji je povisio svoju cijenu nakon najave nadolazeće implementacije stakinga je Chainlink (LINK), decentralizirana oracle mreža koja pruža važne off-chain informacije potrebne za pravilno funkcioniranje pametnih ugovora.

Podaci CoinGeckoa pokazuju da je cijena LINK-a porasla za 35% od 4. lipnja i dosegnula dnevni maksimum od 9,00 USD 7. lipnja.

Staking LINK-a nastajao je godinama

Mogućnost stakeanja LINK-a je tražena opcija već nekoliko godina jer je Chainlink dosljedno najveći oracle projekt u cijelom ekosustavu kriptovaluta.

Prema najavi koju je objavio Chainlink, sveobuhvatni cilj stakinga na mreži “je dati sudionicima ekosustava, uključujući operatere nodeova i članove zajednice, mogućnost povećanja sigurnosnih kolaterala i korisničkih jamstva za oracle usluge podržavajući ih stakeanim LINK tokenima.”

Staking LINK-a, poboljšat će se sposobnost nodeova da primaju poslove i zarađuju naknade na mreži Chainlink, dok će ekosustav u cjelini imati koristi od “povećanja kriptoekonomske sigurnosti i kolaterala korisnika”.

Staking ne samo da uvodi poticaj za pružanje pouzdanih podataka, već omogućuje i mehanizam kazne za nodeove s lošom izvedbom koji ne uspiju postići cilj dosljednog generiranja točnih oracle izvješća i isporuke na određena odredišta na vrijeme.

Još jedna prednost uvođenja stakinga je da će pomoći potaknuti veći dio Chainlink zajednice da se izravno uključi u mrežu tako što će stakeati LINK kako bi podržao performanse Oracle mreža.

Uključivanje većeg broja pojedinaca u aktivnosti zajednice izravno pomaže u povećanju decentralizacije Chainlink mreže i omogućuje „snažan sustav reputacije“.

Chainlink Proof of Reserves

Novi roadmap također uvodi Chainlink Proof of Reserves (PoR).

S PoR-om, kriptovalutni posjed tvrtke može se lako revidirati kroz automatizirani proces koji koristi transparentnost blockchaina, pametnih ugovora i oraclea.

Ova revizija kolaterala u stvarnom vremenu pomaže osigurati da su korisnička sredstva zaštićena od “nepredviđenih praksi djelomičnih pričuva i drugih prevarnih aktivnosti od strane off-chain kripto skrbnika”. Čineći to, PoR pomaže donijeti viši stupanj transparentnosti kripto ekosustavu u cjelini i rješava neke od najvećih pritužbi o tome kako funkcionira trenutni financijski sustav.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X