ChatGPT: “Bitcoin će ukinuti središnje bankarstvo i fiat valutu”

0

Parman, pisac i Bitcoin maksimalist, uvjerio je AI chatbot ChatGPT da će Bitcoin dovesti do propasti fiat valute. ChatGPT je sjajan alat umjetne inteligencije (AI), sposoban za rješavanje problema, napredno kodiranje, odgovaranje na komplicirana pitanja, a sada je najavio kraj fiat valutama.

Parman je naučio ChatGPT da bi Bitcoin (BTC) mogao dovesti do kraja fiat valuta koje je izdala vlada, a rezultate je podijelio na svom Twitter profilu. Parman je rekao da je uvjerio bota o utjecaju Bitcoina i da je alat za strojno učenje sada također “Bitcoiner”.

Kako je Parman testirao AI chatbot?

Proces je bio jednostavan. Najprije je Parman pitao ChatGPT kako čovječanstvo može ukinuti središnje bankarstvo. Uostalom, Bitcoin je stvoren u sjenama financijske krize 2008., a u prvom bloku bitcoina nalazi se poruka “The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks”.

Poruku je ostavio kreator Bitcoina Satoshi Nakamoto. Značenje poruke je članak iz časopisa The Times, kao potvrda da je prvi blok kreiran točno toga dana, a Satoshi je ubacio upravo članak koji se odnosi na krizu zbog koje su kreirane kriptovalute, čime je pokazao svoju averziju prema središnjem bankarstvu.

ChatGPT objašnjava da bi jedan od načina za ukidanje središnjeg bankarstva mogle biti “decentralizirane digitalne valute”, što zvuči baš poput Bitcoina. Parman traži od bota da odgovori na pitanje u dvije riječi, na što on odgovara, “decentralizirati financije”. Odnosno, DeFi bi mogao dovesti do kraja središnjeg bankarstva.

Parman je botu rekao da je DeFi “marketinški izraz za ono što je zapravo centralizirano financiranje za prijevaru ljudi” i zamolio ga da pogleda malo dublje, na što je ChatGPT odgovorio, “end fiat”.

U razgovoru za Cointelegraph, Parman je objasnio da je testirao ChatGPT i pokušavao koristiti odgovore od dvije riječi tijekom razgovora:

“Htio sam vidjeti koliko ChatGPT “pametan”. Kad bi na pitanje vezano za završetak središnjeg bankarstva došao do kratkog odgovora “kupujte Bitcoin”, bio bih oduševljen”, istaknuo je Parman.

Parman je bio zadovoljan odgovorom da će ukidanje fiata dovesti do pada središnjeg bankarstva pa je prešao na pitanje kako čovječanstvo može ukinuti fiat valutu.

ChatGPT je naveo četiri opcije: povratak na zlatni standard, promicanje alternativnih valuta kao što je Bitcoin, smanjenje državne potrošnje i promjena percepcije vlade. Parman ga je pokušao uvjeriti i u usvajanje kripta.

Alat za strojno učenje sada je shvatio da usvajanje kripta može dovesti do kraja fiata, ali sam pojam kripto, po Parmanovom mišljenju, nije dovoljno dobar odgovor.

“Postoji samo jedna kriptovaluta koja to omogućuje, budući da je jedina koja nema izdavatelja, a to je Bitcoin”, napisao je.

Parman je na kraju uspješno uvjerio AI bota da bi Bitcoin mogao dovesti do kraja fiat valute i poručio:

“Važno je da svijet mora znati da je središnje bankarstvo prijevara i svi moraju znati da je Bitcoin jedina stvar koja to može zaustaviti.”

Možda će se sada, kada je i moćni ChatGPT bot postao tim Bitcoin, svijet malo više približiti ovoj spoznaji.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X